Buna ziua,
sunt propietara unei garsoniere in urma unui act de vanzare intre mine si mama din 1993
- am declarat la asoc.de proprietari ca sunt propr.in 2013 in vederea emiteri ctr. de reabilitare pe numele meu.
- mama locueste fizic,scriptic pe B I in aceias garsoniera (obligatia morala ) fara a se consemna undeva in afara adesei de pe BI la care nu s-au facut modificarii dupa actul vanzare -cumparare,a ramas inreg. in cartea de imobil.
-domiciliul meu fizic si scriptic este la o alta adresa din 1984 propietate comuna cu familia mea unde sunt inregistrata normal cu toate cotele de intretinere respecti utilitati.
- am primit o nota cu nr. de inreg. de la asoc de propr. precum ca a beneficiat ilegal de ajutorul de incalzire pt.anii 2003-2008 ,citez:,, folosindu-va in mod frauduos de numele mamae dv., care din 1993 a locuit ilegal in acest imobil in urma vanz .garsonierei,situatie pe care n-ati adus-o la cunostinta Presedintelui de Comit. ''
Vin cu intrbarea:
-IN SITUATIA DATA SE POATE CONSIDERA CA LOCUESTE ILEGAL DIN MOMENT CE NU S-AU MODIFICAT DATE DIN BI. SI CARTE DE IMOBIL(SI ACORD MORAL -ESTE MAMA-).
-mama poate beneficia de subventie la caldura in situatia celor relatate mai sus ,totodata incadraduse ( pensia f. mica)? pecizez ca este pensionara la limita de varsta si locuieste singura.
-in ce Lege, art.se incadreaza ?
-cu ce argumente pot combate asoc.de propr.?
-pot cere un desfasurator de la casa de pensii cu venitul mamei ?
-as avea castig de cauza pt. un eventual proces?
Aceasta situatie a devenit un cosmar pt. mine,ce ma sfatuiti ?
Multumesc
1-In conditiile in care mama dvs detine mentionata adresa respectiva inclusiv in documentele de identitate si figureaza in cartea de imobil a imobilului,nu se poate aprecia ca domiciliaza ilegal
2-Referitor la beneficierea de ajutor de incalzire,este hazardat a emite raspuns la obiect in conditiile in care din precizarile dvs nu rezulta daca mama dvs detine in evidenta si alte bunuri ,care eventual ar conduce la neincadrarea in criteiile necesare acordarii ajutorului
3-In conditiile existentei cuponului lunar de pensie nu mai este necesar eventual desfasurator de la casa de pensi
4-Pentru clarificarea situatiei contactati personal reprezentantul legal al asociatiei in persoana presedintelui de asociatie si solicitati sa va comunice temeiul legal pe care isi intemeiaza pretentia
Cred ca e o gluma!
Mama dv. locuieste acolo. Are adresa de buletin acolo. Chiar daca nu mai este proprietara a apartamentului, ea este indreptatita sa primeasca acest ajutor de incalzire pentru ca locuieste acolo. Acel ajutor nu este dat neaparat proprietarilor, ci persoanelor care locuiesc in imobil ca persoane tolerate (cum este mama dv, asa e denumirea juridica) sau chiriasilor cu contract de inchiriere.
E adevarat ca declaratia pe proprie raspundere care se completeaza in acest caz pentru obtinerea ajutorului pentru incalzire se completeaza de catre proprietar, daca el nu locuieste in imobil, pentru persoanele tolerate sau chiriasi.
Oricum ar fi, notificarea primita de la asociatie, inca o datao spun, e o gluma.
Ma intorc si mai citesc o data textul notificarii pe care ni l-ati citat si ma crucesc. Cum adica locuieste ilegal atata timp cat dumneaei nu si-a schimbat domiciliul? Si ce daca nu mai e proprietara?
Mergeti la asociatie si puneti lucrurile la punct.
Mama dv. face parte din familia dv., v-a vandut imobilul, dv. sunteti proprietar, dar dumneaei locuieste in acea casa, are buletin si ajutorul pentru incalzire se da persoanelor care locuiesc legal in locuinta. Inca o data, nu neaparat proprietarilor.
Anii trecuti am avut in bloc studenti care locuiau in garsoniera cu contract de inchiriere si proprietarul completa declaratia pe proprie raspundere pentru chiriasii studenti, ale caror venituri (singurele) le trecea in declaratie si acestia au primit bine merci ajutorul pentru incalzire fara ca cineva sa deranjeze acest lucru.
Nu pricep inca o chestie. In loc sa zica merci ca asociatiei i se ofera o oportunitate de plata a facturii de caldura cu aceste ajutoare, ei ce fac? Isi dau cu stangu-n dreptu'? Asta este o rautate insotita cu ignoranta crasa, pur si simplu sunt trogloditi, doamna. Ma ia cu rau cand vad atata rautate si ignoranta!