avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor de caldura 2016
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor de caldura 2016

Buna ziua.
In cererea de acordare a ajutorului de caldura, cap.5, bunuri imobile se specifica: 'Familia/persoana singură îndreptăţită deţine în proprietate/folosinţă?
Clădiri sau spaţii locative, altele decât locuinţa de domiciliu şi anexele gospodăreşti.'

Nu imi este foarte clar: eu am resedinta in Braila, dar resedinta unde stau in Braila NU este proprietatea mea. Dar am in proprietate un imobil in alt judet, unde nu locuieste nimeni. Am dreptul sau nu la ajutor de caldura?
Multumesc :)
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2015
sery107, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 01:37, 25 Octombrie 2015
Buna ziua. Eu solicit ajutor pentru resedinta din Braila, care NU este proprietatea mea. Proprietatea din alt judet nu este locuita. La primaria din Braila am intrebat daca am dreptul la ajutor si raspunsul lor a fost ca DA, intrucat nu am 2 proprietati imobile. Am vrut sa intreb si 'alt prost cu scoala', sa fiu sigur :)) Dar tot nu sunt lamurit, intrucat din articol nu se intelege mare lucru. O zi buna.
Din cate stiu eu, pentru acordarea ajutorului de incalzire la resedinta trebuie sa prezinti contractul de inchiriere (vezi art. 6 lit. i din HG 70/2011), iar daca aveti contract de inchiriere, aveti in folosinta un alt imobil decat cel pe care il aveti in proprietate in alta parte (chiar daca in acela nu locuieste nimeni), deci, din punctul meu de vedere, nu va incadrati la ajutorul de caldura. Acum... daca primaria Braila vrea sa faca o fapta buna, asta e, :)), numai sa nu se trezeasca mai tarziu sa va solicite restituirea banilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat[autentificare,legalizare] - ajutorul pentru incalzire jondoe1 jondoe1 am un contract de comodat pentru 2 camere care nu este legalizat la notar dar in baza acestui contract am putut sa-mi trag gaze si sa instalez o centrala,deci ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de ajutor pentru incalzire ? sykes sykes Mai pot beneficia de ajutor pt incalzire daca impreuna cu sotul meu detin un apartament cumparat in rate si totodata apar ca si coproprietar cu cota indiviza ... (vezi toată discuția)
Dosar ajutor incalzire in sistem centralizat BDia BDia Buna ziua, ma numesc L. Diana, din Iasi, sunt parinte singur si am venituri de 175 lei/luna reprezentand pensia alimentara a copilului si 84 lei alocatia de ... (vezi toată discuția)