avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reparare eroare..
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reparare eroare..

Buna ziua! Vin cu o problema si astept un sfat... Telefonista institutiei in care lucrez este incadrata pe postul de muncitor calificat III. Initial a fost munc. calif. IV. Cei de la biroul plan nu au facut la timp demersurile pentru ca persoana respectiva sa fie reincadrata la un grad nou.. adica sa treaca de la IV la III la timp, ci muult mai tarziu.. cca 3-4 ani intarziere. Astfel femeii i s-a operat in cartea de munca mult mai tarziu. Personalul din biroul plan s-a schimbat de curand, ramanand doar o singur om din vechea garda. Avand in vedere noile imprejurari, cum poate fi reparata aceasta situatia, neapeland la instanta. Exista vreo modalitate prin care se poate repara greseala, de catre noile persoane, avand la baza motivul ca au verificat toate actele si au constatat erori? Se mai poate opera in cartea de munca si oferi retroactiv persoanei, cei 3-4 ani pierduti din cauza unei erori a fostilor angajati, care nu au stiut la timp sa o treaca la un grad superior?.. astept sfatul dvs. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: joe17 , utilizator 08:47, 18 Septembrie 2008
in cartea de munca exista o pagina separat pt rectificari.....acolo se noteaza toate modificarile privind activitaea salariatului
Si se poate face acum modificarea, cu efect retroactiv?.. adica sa fie trecuta acum persoana, incepand cu 2003 pe gradul III, nu din 2007 cum a fost eronat facuta trecerea initial? pe ea n-o intereseaza banii ci doar incadrarea ca numar de ani, pentru ca mai are un pic si iese la pensie si nu doreste sa piarda anii aceia. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2008
mircea_ghe84, utilizator
Înscrierile eronate vor fi rectificate de unitatea care păstrează carnetul de munca, în baza actelor oficiale care atesta alte situaţii decît cele înscrise, rectificările certificindu-se în carnetul de munca.
Rectificarea din oficiu a inscrierilor efectuate se comunica celui în cauza, în scris şi motivat, în termen de 15 zile de la data luării măsurii.
Prin urmare nu trebuie decat ca angajatul de la biroul resurse umane care se ocupa cu asta, sa modifice in cartea de munca (cu titlu de rectificare) anul in care a fost gresit trecuta telefonista de pe gradul IV pe III, 2007, cu anul in care ea trebuia trecuta de fapt, adica 2003. Pus stampila pe cartea de munca si comunicat celui in cauza in termen de 15 zile.
Mai am 2 intrebari si atat: Modificarea se trece in pagina pt rectificari? Mai trebuie comunicata rectificarea undeva (ITM de ex)?
Multumesc inca o data!
Are angajatul Biroului resurse umane obligatia de a propune trecerea la un nou grad profesional a unei persoane din cadrul insitutiei?.. daca da, revin si intreb..cum se poate repara eroarea comisa, sau mai bine zis lipsa de bunavointa a cei de la biroul plan de a propune directorului trecerea persoanei de pe IV pe III ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare functie in cartea de munca kokain kokain buna seara! M-am angajat in aprilie 2006 intr-o firma nationala ca agent de livrari. In august 2006 am fost promovat ca si reprezentant vanzari pana cand pe ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca covi covi In perioada 1997-2009 am lucrat la o firma ca functionar administrativ,in 2001 am terminat facultatea si am fost trecut pe functii cu studii superioare, fara ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri false in cartea de munca liana istrate liana istrate Buna ziua! In cazul in care intr-o carte de munca au fost facute inregistrari fictive, acest lucru putandu-se dovedi cu documentele din arhiva, iar ... (vezi toată discuția)