avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturile angajatului in caz de concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturile angajatului in caz de concediere

Buna ziua. Am si eu o intrevare in ceea ce priveste o posibila concediere. din motive subiective, seful a decis sa ne dea tuturor angajatilor de la o anumita sectie a societatii unde lucram un avertisment in scrie, fara a ne spune nimic inainte despre asa ceva, ca vom fi sanctionati pentru ca: 1. intarziem la servici, desi nu este cazul, deoarece toata lumea ajunge la ora fixa si pleaca la ora fixa. 2. pauze de masa prelungite, unde nu este cazul, luam pauza mai putin decat ne-a spus dumnealui ca putem. 3. nerespectarea termenului limita la proiectele predate, desi nu este cazul, proiectele fiind mereu finalizate inainte de termen. 4. atitudine ireventioasa fata de conducerea societatii, unde nu este cazul, deoarece intre angajati si sef nu se discuta decat,,buna ziua'', ,,la revedere''. Cum este posibil sa demonstram, intreg colectivul, ca seful abuzeaza de putere, vorbeste cu angajatii foarte urat, ameninta si pastreaza o atmosfera de tensiune constanta la birou, nu ne-a platit nici salariile de 2 luni, avand in schimb pretentia sa muncim si mai mult si chiar sa ne luam acasa sa lucram? In cazul in care ne concediaza, se poate sa ramanem fara toti acei bani pe care ii mai avem de luat din urma( e vorba de zeci de milioane de lei), doar din cauza acestui pretins avertisment? Este posibil sa isi bata joc atat de tare de noi? Va rugam, ajutati-ne cu un raspuns... Va multumim.
Cel mai recent răspuns: ContSters225946 , utilizator 13:43, 14 Octombrie 2011
singurul document din care reiese la ce ora va prezentati la servici sau plecati este condica de prezenta
pe care am semnat-o toata lumea, la 8 fix dimineata, si la 16 la iesire...
Puteti contesta in instanta decizia de sanctionare cu avertisment ...angajatorul este obligat sa dovedeasca faptele pentru care ati fost sanctionat cu avertisment.

Daca va concediaza nu ramanati fara salarii neplatite , angajatorul are obligatia de a va achita drepturile salariale pana la data incetarii raportului de munca , in caz contrar sesizati ITM-ul si/sau formulati o actiune in instanta.
ITM-ul a mai fost sesizat de multi alti fosti colegi concediati pe nedrept, care nu si-au mai primit banii dupa aceea. de fiecare data, nu s-a luat nicio masura impotriva abuzului de putere a sefului, iar el s-a comportat in continuare de mizerie cu angajatii ramasi.
Eu nu as fi atat de sigur ca nu se ia masuri impotriva angajatorilor care incalca legea ... in aceste situatii, exista doua posibilitati. sesizarea ITM sau Inspectiei Muncii - for superior ITM-ului si/sau actiunea in instanta ...

Alte discuții în legătură

Test evaluare la locul de munca lumifatu lumifatu zilele trecute seful direct mi-a inmanat trei foi A4 care contineau 22 de intrebari la care trebuia sa dau raspunsul corespunzator, avand ca timp de rezolvare, ... (vezi toată discuția)
Orele suplimentare neplatite cosmin311 cosmin311 Buna ziua! Stiu o persoana care lucreaza la o clinica particulara si are program de la 8 la 16 , conform contractului de munca este platita cu 40 de ore de ... (vezi toată discuția)
Condica pontaj valabila? iela100 iela100 buna ziua, Daca angajatii unei firme au condica de prezenta la intrare si semneaza zilnic completand ora sosirii si ora plecarii si intrucat avand un program ... (vezi toată discuția)