avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inregistrare in 2011 a unei facturi din 2008
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inregistrare in 2011 a unei facturi din 2008

ma confunt cu urmatoarea problema: la o societate nou preluata mi s-a predat pt inreg o factura de achizitie a unei masini, factura din 31.03.2008;mai era de achitat o diferenta foarte mica si atasat respectivei chitante,emisa in sept.2011, am factura din 2008, neinregistrata la data respectiva.mentionez ca respectiva masina nu se gaseste nici in mijoace fixe, deci nu are dedusa vreo cheltuiala cu amortizarea.Ce presupune inregistrarea facturii la 30.09.2011?pot sa deduc acum tva-ul de 19 % si sa-l trec la regularizari in decont?ce declaratii trebuie sa le rectific?multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 02:21, 19 Octombrie 2011
Masina a existat faptic ? E inscrisa in circulatie ?
In primul rand trebuie sa faceti predarea efectiva a acesteia si intocmirea NIR-ului.
Dati mai multe relatii !!!!!!!
ART. 147^1 Dreptul de deducere exercitat prin decontul de taxă



(2) În situaţia în care nu sunt îndeplinite condiţiile şi formalităţile de exercitare a dreptului de deducere în perioada fiscală de declarare sau în cazul în care nu s-au primit documentele de justificare a taxei prevăzute la art. 146, persoana impozabilă îşi poate exercita dreptul de deducere prin decontul perioadei fiscale în care sunt îndeplinite aceste condiţii şi formalităţi sau printr-un decont ulterior, dar nu pentru mai mult de 5 ani consecutivi, începând cu data de 1 ianuarie a anului care urmează celui în care a luat naştere dreptul de deducere.

Stiam ceva si de o notificare la administratie cu copie de pe facturi...
Trebuie sa rectificati 101 (pentru toti anii afectati de modificari).

pentru situatia in care dreptul de deducere este exercitat dupa mai mult de 3 ani consecutivi dupa anul in care acest drept ia nastere se notifica organelor fiscale aceasta situatie printr-o scrisoare recomandata insotita de copii de pe facturi.
Revin cu urmatoarele completari, aflate ulterior...masina exista faptic, este inscrisa in circulatie si a ajuns la aceasta societate prin cesiunea unui leasing de la alta societate.La finalul leasingului de la prima societate masina este facturata la societatea de care ma ocup.motivul invocat la predarea facturii din 2008 tocmai acum a fost ca mai era putin de plata si abia acum au platit.
Deci nu este nici o problema !

Alte discuții în legătură

Deducere tva felisana felisana Buna ziua! In cat timp de la emiterea unei facturi se poate exercita dreptul de deducere a TVA aferent unei facturi de achizitii? Baza legala va ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva gina10 gina10 Buna ziua.Va rog sa ma lamuriti cum sa procedez: am achizitionat un mijloc fix cu factura fiscala,l-am achitat dar nu s-a adus in firma ci a ramas la furnizor ... (vezi toată discuția)
Deducere tva, cheltuieli deductibile din facturi neinregistrate gabihob gabihob O societate a descoperit ca nu a inregistrat cateva facturi de la furnizori din anii 2011, 2012 si 2013. De la 1 ianuarie 2013 este platitoare de impozit pe ... (vezi toată discuția)