avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deducere tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deducere tva

Buna ziua!

In cat timp de la emiterea unei facturi se poate exercita dreptul de deducere a TVA aferent unei facturi de achizitii?
Baza legala va rog!

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 22:22, 31 Ianuarie 2013
Intrebarea nu este clara. Cum in cat timp?
Adica daca nu am dedus tva la o factura, caci nu am primit-o sa zicem, si o primesc dupa 2 ani, mai pot sa deduc tva-ul aferent achizitiei, prin inscrierea in decontul de TVA la Regularizari?
Buna seara,

Potrivit art.147^1 din CF, in situaţia în care nu sunt îndeplinite condiţiile şi formalităţile de exercitare a dreptului de deducere în perioada fiscală de declarare sau în cazul în care nu s-au primit documentele de justificare a taxei prevăzute la art. 146, persoana impozabilă îşi poate exercita dreptul de deducere prin decontul perioadei fiscale în care sunt îndeplinite aceste condiţii şi formalităţi sau printr-un decont ulterior, dar nu pentru mai mult de 5 ani consecutivi, începând cu data de 1 ianuarie a anului care urmează celui în care a luat naştere dreptul de deducere.

Totusi, pentru exercitarea dreptului de deducere dupa mai mult de trei ani consecutivi dupa anul in care acest drept a luat nastere, persoana impozabilă va notifica organele fiscale competente printr-o scrisoare recomandată, însoţită de copii de pe facturi sau alte documente justificative ale dreptului de deducere.

Numai bine,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere tva, cheltuieli deductibile din facturi neinregistrate gabihob gabihob O societate a descoperit ca nu a inregistrat cateva facturi de la furnizori din anii 2011, 2012 si 2013. De la 1 ianuarie 2013 este platitoare de impozit pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in 2011 a unei facturi din 2008 danielanegutescu danielanegutescu ma confunt cu urmatoarea problema: la o societate nou preluata mi s-a predat pt inreg o factura de achizitie a unei masini, factura din 31.03.2008;mai era de ... (vezi toată discuția)
Deducere tva facturi vechi paul1851 paul1851 Buna ziua. Am urmatoarea problema. Administratorul firmei mi-a adus 2 chitante vechi.Una din luna ianuarie si una din luna februarie. As mai putea deduce TVA ... (vezi toată discuția)