avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura valuta,incasare in lei
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura valuta,incasare in lei

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati intr-o problema,si anume:
am facturat o prestare externa in valuta,pe care am incasat-o in lei dupa 2 luni,iar incasarea in lei prin banca sa facut lacursul din ziua facturari,ci nu al platii.
Va rog sa-mi spuneti daca este corect din punct de vedere legal,ori ar fi trebuit sa se faca in lei la cursul zilei din ziua platii.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 00:27, 15 Octombrie 2011
legalitatea este data de prevederea din contractul incheiat de parti.Daca ati stipulat modalitatea de plata la cursul din ziua platii( curs BNR sau bancar) trebuie respectata clauza.Daca nu, se aplica factura , avand si caracter implicit de contract( la exigibilate a TVA-ului)
Foarte corect, trebuie vazut clauzelecontractuale incheiate la aceea data.

cu stima..,
Vedeti ceea ce prevede contractul, iar in cazul in care plata a fost efectuata corect, inregistrati diferentele de curs dintre data facturii si data incasarii. Acestea pot fi favorabile sau nefavorabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente de curs valutar mihaelaaneta mihaelaaneta Pentru clienti interni contractele le incheiem in euro, cuprinzand rate lunare. Emitem factura in lei , la cursul BNR din ziua facturarii. 1. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Curs inregistrare incasare rodia rodia Buna ziua, Am urmatoarea speta: Am incasat in avans o suma pt.livrarea unor marfuri, pt.export. Suma am incasat-o in data de 20.10.2012 iar cursul era ... (vezi toată discuția)
Incasare in valuta cash niko 94 niko 94 Buna ziua,o firma din Italia cu care colaboram vrea sa plateasca o factura de 3000 euro cash in euro, nu vrea prin banca. Se poate incasa in valuta pe ... (vezi toată discuția)