avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... esti furat, platesti amenda? lg 333/2003
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

esti furat, platesti amenda? lg 333/2003

PV nr ...din (AZI)
Agent constatator XX
.... a savarsit urmatoarele fapte: nu a asigurat paza (in calitate de administrator), unitatea fiin SPARTA in noaprea de (ieri)find furate mai multe bunuri lg 333/2003............ 2000lei........

Politistul apare imediat ce pleaca echipa de criminalisti... buna ziua ati fost furati? sunteti firma! mda suntem un slr cu 3 angajati io , sotul, ... Amenda! stiu (zice) toti ma privesc la fel ...

Intrebarea:

In afara faptului ca nu o sa mai raportez niciodata un furt la Politie, ce mai pot face?
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 14:24, 17 Octombrie 2011
ati fost amendat ptr ca nu ati respectat prevederile lg 333/2003, o consecinta directa a acestei nerespectari fiind insusi furtul raportat. Atit timp cit legea prevede anumite obligatii pentru a caror nerepectare se aplica amenzi, politistul ar fi incalcat el insusi legea daca nu va amenda.
restul este alegerea dvs.
matahachiro a scris:

o consecinta directa a acestei nerespectari fiind insusi furtul raportat.


pai nu... pentru ca acum 2 ani cand am fost furat eram intr-un sediu cu chirie care avea paza si cartele pa la usi... si tot am ramas fara Laptop si munca de cateva luni.

ideea era, nu ca m-as fi asteptat la cine stie ce salvare ... ci ca postand "discutia" se vor trezi si altii ca din 2003 chiar daca sunt PFA tot tre sa plateasca Bir/taxa/etc la o firma cinstita de paza si protectie... (si sa nu-si puna alarma singuri ca iar iau amenda)
#-o
si totusi... :sorry:

LG.333/2003 art 3
(3) La unitatile unde nu este posibila realizarea unui sistem de paza organizat, conducatorii
acestora sunt obligati sa execute imprejmuiri, grilaje, obloane, incuietori sigure, iluminat de
securitate, sisteme de alarma sau alte asemenea mijloace necesare asigurarii pazei si integritatii
bunurilor.

aveam grilaje, "incuietori sigure"(ce lege chiar si din Romania ar putea sa ma contrazica) sunt amendat conform acestui art 3 (nu e si "litera" in pv, ca e greu de tinut minte).....
(scuzatima ca insist dar tocmai am fost pradat....#-o )
www.avocatnet.ro/content/for...

deci domnu' Mihai sunteti in tema? la discutia din 'Link" ca si la aceasta se vorbeste de normele de aplicare a lg 333 acolo cauta cel caruia i-ati raspuns, oferindu-i ajutorul, acolo cauta o anexa 1 ........cu masuri minimale!
iar ulterior postarii respective am aratat ca ultima varianta a art respectiv nu mai contine nici o referire la anexa nr.1, deci a fost eliminata din lege.

Alte discuții în legătură

Amenda umflata andreeafarcas andreeafarcas Am pornit de curand-2 saptamani si jumate- un mic ABC;firma fiind cumparata iar spatiul in chirie. In situatia in care vanzarile sunt inca foarte foarte ... (vezi toată discuția)
Legea 333/2003 actualizata cu 40/2010 predescughe predescughe La o asociatie de proprietari s-a trimis o informare in sensul ca la sediul asociatiilor de proprietari si in incaperile in care se incaseaza bani trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Politia spune ca ... Qala Qala Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)