avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CADASTRU VALABIL?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CADASTRU VALABIL?

Buna ziua!

Am o problema si va rog frumos daca puteti sa ma ajutati...am un vecin care a cumparat in anul 2006 un teren extravilan, lipit de al meu. Acesta a adus un inginer topograf care ia masurat terenul si ia atribuit numar cadastral, apoi l-a intabulat. Acum, acesta m-a dat in judecata pentru granituire. Intrebarea mea este: este legala atribuirea numarului cadastral fara participarea/acordul celorlalti vecini? Cred ca problema granituirii se rezolva mult mai usor daca eram si eu chemat la masuratori...poate ne intelegeam, dar asa...
Va multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: TRAIAN78 , utilizator 21:43, 14 Octombrie 2011
Stimate domn,fiecare proprietar are obligatia sa-si intocmeasca documentatia cadastrala si sa-si intabuleze dreptul de proprietate.Nu era necesar sa va solicite acordul pentru intocmirea documentatiei cadastrale si nici pentru acordarea numarului acadastral.De asemenea este dreptul vecinului sa se granituiasca cu dvs.Eu nu vad nimic in neregula.
Stimata doamna avocata,
Din informatiile mele, in conformitate cu legea 7/1996 republicata si Regulamentul privind continutul si modul de întocmire a documentatiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciara, cu modificarile si completarile ulterioare, “convocarea partilor se face dupa cum urmeaza:
a) proprietarii vecini vor fi convocati de catre persoana autorizata prin scrisoare recomandata, conform modelului prevazut in anexa nr. 19, cu confirmare de primire, si prin afisare la domiciliul/sediul proprietarului vecin, la locul situarii imobilului, la sediul primariei sau prin publicare intr-un ziar local, cu cel putin 5 zile inainte de data stabilita pentru identificarea limitelor;
b) absenta proprietarului vecin, convocat in modalitatea prevazuta la lit. a), va fi mentionata in procesul-verbal de vecinatate si nu este o piedica la intocmirea documentatiei cadastrale; in acest caz, dovada convocarii se anexeaza procesului-verbal de vecinatate. La cerere, in masura in care sunt disponibile, oficiul teritorial va furniza informatiile privind domiciliul proprietarului vecin, in vederea convocarii acestuia, cu plata tarifelor legale” (art. 25, al. 5).
Asadar, mai sustineti ceea ce ati afirmat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul ancpi 134/2009 potyi potyi Buna ziua, Avem de facut o rectificare CF, terenul inscris in CF este mai mic decat masuratorile actuale topo . Inainte sa apara acest ordin rectifcarea se ... (vezi toată discuția)
Cadastru fara acord vecini TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua! Am o problema si va rog frumos daca puteti sa ma ajutati...am un vecin care a cumparat in anul 2006 un teren extravilan, lipit de al meu. ... (vezi toată discuția)
Intrebare cadastru TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua! Am o problema si va rog frumos daca puteti sa ma ajutati...am un vecin care a cumparat in anul 2006 un teren extravilan, lipit de al meu. ... (vezi toată discuția)