Am o problema si va rog frumos daca puteti sa ma ajutati...am un vecin care a cumparat in anul 2006 un teren extravilan, lipit de al meu. Acesta a adus un inginer topograf care ia masurat terenul si ia atribuit numar cadastral, apoi l-a intabulat. Acum, acesta m-a dat in judecata pentru granituire. Intrebarea mea este: este legala atribuirea numarului cadastral in extravilan fara participarea/acordul celorlalti vecini? Cred ca problema granituirii se rezolva mult mai usor daca eram si eu chemat la masuratori...poate ne intelegeam, dar asa...
Va multumesc mult!
granituirea presupune ca intre doua proprietati nu exista semne distinctive vizibile care sa le individualizeze. Lucrarea de cadastru nu putea sa complineasca o astfel de lipsa..
raspunsul este DA, este legala in masura in care suprafata celui care se intabuleaza este egala cu cea din act sau diferita in diverse procente functie de cine-cand a fost la putere. (in perioade diferite regulamentul prevedea diferente intre 2-5%).
nu se solicita acordul vecinilor decat pentru diferenta de suprafata intre 2-5% dupa normele
actuale.
dar amplasamentul si delimitarea parcelei extravilan trebuia sa fie in acord cu planurile cadastrale ale Primariei (planuri care se gasesc in documentatia vecinului cu stampila Primarului)... sau asa ar trebui...............#-o
mai mult in Regulamentul actual teren extravilan cu nr cad , intabulat fara Plan Parcelar inseamna teren "fara localizare certa datorita lipsei planului parcelar" - deci nu se pune problema granituirii atata vreme cat nu exista PLAN PARCELAR.(nu plan de legea 18 sau plan de punere in posesie)
Am inteles, dl expert, si va multumesc mult pentru raspuns.
Insa atat eu, cat si celalalt vecin, nu suntem de acord cu amplasarea/limitele terenului vecinului...s-ar putea face ceva in privinta asta?
Apoi, imi puteti spune va rog unde anume gasesc informatii despre acel plan cadastral? (un articol, regulament, etc)
Va multumesc din suflet!