avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante si semnare de contract
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante si semnare de contract

buna ziua
as vrea sa stiu la ce suma restanta la cheltuieli de bloc se poate actiona in instanta si daca un contract de reparatii acoperis bloc se poate semna fara ca locatarii sa stie ce prevede acel contract,adica numai administratorul si comitetul de bloc stiu ce cuprinde acel contract.va multumesc
Cel mai recent răspuns: drg75 , utilizator 20:14, 14 Octombrie 2011
@simo34
Legea 230/2007 prevede actionarea in justitie pentru neplata cotelor de contributie mai mult de 90 zile de a termenul stabilit. Nu prevede suma.
Comitetul executiv incheie si reziliaza contracte cu persoane fizice/juridice.
dar locatarii au dreptul sa stie ce cuprinde acel contract?nu ar trebui sa se faca o sedinta de bloc in care sa se desbata acel contract?
Sedinta (cu toti locatarii) in care sa se dezbata un anumit contract nu este necesara conform legii.
Comitetul Executiv este ales in Adunarea Generala pentru a reprezenta interesele proprietarilor si pentru a lua decizii in numele lor (cam asa cum este Parlamentul care decide ce este mai bine pentru noi fara sa ne intrebe daca chiar suntem de acord cu decizia X sau Y pe care au luat-o.).
Daca majoritatea membrilor Comitetului Executiv au decis ca acel contract este bun se semneaza de catre presedinte si se pune in aplicare.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
drg75, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselatorie administrator bloc Costin Savescu Costin Savescu Buna ziua, Ce pot face in situatia in care asociatia de proprietari a semnat un contract pe o suma mare de bani cu un administrator de bloc, platesc si eu ... (vezi toată discuția)
Obligat sau nu vecinul pentru schimbarea usilor de la intrare? AdrianTionut AdrianTionut Buna, Am o intrebare legata despre propietarii care nu vor sa plateasca. De ani de zile mai exact vreo 15 ani nu s-a mai schimbat nimic la bloc, usi ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de bloc stelian_1981 stelian_1981 Buna.Sant recent proprietarul unui apartament la etajul 4 din 4 ,am inceput sa renovez apartamentul si am observat ca trebuie reparat si acoperisul ....am luat ... (vezi toată discuția)