avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... publicare carte in penitenciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

publicare carte in penitenciar

care sunt pasii de urmat in penitenciar pentru a publica o carte si pentru a obtine o scadere din perioada de detentie?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 15:29, 15 Octombrie 2011
Intrebati la penitenciar.
Am avut un caz in care condamnatul a publicat poezii intr-o revista a penitenciarului si a ajutat la liberarea conditionata.
Parchetul nici macar nu a mai declarat recurs.
Si mie mi-au placut poeziile...
este destul de complicat. In primul rand trebuie sa aveti o recomandare de la un profesor universitar de la o facultate de litere, din care sa reiasa capacitatile dvs, trebuie sa aveti bine stabilita tema cartii, apoi trebuie sa aveti acces la biblioteca penitenciarului si la clubul acestuia, ceea ce necesita a fi incadrat la sistemul deschis sau macar semideschis, pentru a nu fi nevoie de supraveghere speciala in incinta penitenciarului. Apoi trebuie sa luati legatura cu educatorul sau psihologul locului de detentie, sa-i explicati ceea ce vreti sa faceti, si sa inaintati o cerere directorului. Sunt rare cazurile in care se aproba o astfel de cerere, deoarece apoi puteti cere multe materiale de la biblioteca, puteti cere permisii pentru a merge la biblioteca(daca sunteti la sistem deschis), vi se face program de studiu la clubul inchisorii ....Am omis sa va spun ca trebuie sa faceti dovada ca exista o editura care va va publica un anumit numar de exemplare a cartii dvs. Daca credeti ca faceti fata la aceste cerinte si poate si altele(depinde de fiecare penitenciar), castigul(zile) primit nu-l stiti de la inceput. MULTA BAFTA.
multumesc mult!
in fiecare loc de detinere exista un compartiment socio educativ care are rolul de a-i indruma pe acei ce vor sa scrie o carte.
sa merga in audienta la seful acelui compartiment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim de detentie letty_2009 letty_2009 buna ziua. As dori daca poate sa ma lamureasca cineva daca la regimul de detentie deschis,o persoana care lucreaza are posibilitatea sa vina acasa sambata si ... (vezi toată discuția)
Schimbarea regimului in detentie elenaelenad elenaelenad care este procedura de schimbare a regimului?de la regim semideschis la deschis.mai are 11 luni pana la eliberarea conditionata. (vezi toată discuția)
Drept de autor pentru poezii proprii. unde ma adresez pentru publicarea poeziilor? ContSters254934 ContSters254934 Bună seara! Sunt un tânăr de 25 de ani și am scris o sumedenie de poezii care s-ar preta a fi publicate într-un volum. Sunt poezii proprii, scrise de ... (vezi toată discuția)