avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident de circulatie rezultat cu vatamare corporala ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident de circulatie rezultat cu vatamare corporala si fuga de la locul accidentului

Buna ziua!

Ma numesc Andrei Pavel, am 18 ani, si in data de 11 iulie am fost implicat intr-un accident de circulatie rezultat cu vatamarea corporala a unei batrane pe trecerea de pietoni si fuga de la locul accidentului.
Intamplarea a fost astfel : am fost prins in capcana la o trecere de pietoni de catre o duba de transport marfa foarte mare in dreapta mea, care nu a schitat nici un gest de frana trecand glont pe langa batrana, eu nevazand femeia respectiva nu am avut spatiu suficient de franare pentru a o evita. Coplesit de emotii m-am speriat si am fugit, am mers aproximativ 1km si m-am intors la locul accidentului, asta a fost reactia mea si sunt constient ca putea fi evitata dar fiecare dintre noi reactioneaza diferit in astfel de situatii, mentionez de asemenea ca aveam permisul de exact 2 saptamani, fara experienta foarte mare, de unde rezulta in mare parte circumstantele parasirii locului accidentului
Am fost incadrat de catre politie la vatamare corporala si fuga de la locul accidentului.
Cu doamna respectiva am solutionat si dosarul de vatamare corporala a fost inchis.
Mi-a fost retinut permisul de conducere in prima faza pentru 90 de zile dupa care mi s-a spus ca va fi retinut pana la finalizarea anchetei si inchiderea dosarului.
Intrebarea mea este urmatoarea: Cat dureaza o asemenea ancheta, daca intradevar se retine permisul de conducere pana la finalizare?

Astept cu nerabdare reaspunsul dumneavoastra.

O zi buna!
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
andreipavel, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuPinzaru , utilizator 22:49, 11 Februarie 2017
nu exista un anume termen de finalizare si permisul va fi retinut pina la finalizarea anchetei. puteti obtine o dovada in baza careia sa circulati - depuneti o cerere la procurorul de caz.
cum anume pot intra in posesia acestei dovezi, nu ma pricep si daca ati putea sa ma indrumati pas cu pas ar fi extraordinar
Itrebati-l pe politistul care v-a intocmit dosarul cine este procurorul de caz in dosarul dv si adresati-va lui cu o cerere. Esta adevarat ca permisul se retine pana la finalizarea anchetei. Va recomand sa va angajati un avocat care sa va reorezinte in instanta si sa va indrume.
politistul nu a vrut sa imi spuna cine se ocupa de caz dar mi-a spus inca de la inceput ca va face o propunere de scoatere de sub urmarire penala si mi-a spus ca nu este neaparata nevoie de avocat de aceea am postat aici aceste intrebari.
In cazul in care politistul face aceasta propunere de scoatere de sub urmarire penala ce se mai poate intampla?
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
andreipavel, utilizator
daca primiti NUP permisul va fi retinut ptr 90 zile

Alte discuții în legătură

Se poate prelungi o dovada de circulatie eliberată fara drept ... Melu 234 Melu 234 Se poate prelungi o dovada de circulatie eliberată fara drept de circulatie in urma unui accident soldat cu victima si fuga de la locul accidentului (vezi toată discuția)
Vatamare corporala + parasirea locului accidentului gigic gigic buna ziua! ma numesc george , am 21 ani , si in luna aprilie am avut parte de un eveniment nefericit pt viata mea. am accidentat pe trecerea de pietoni un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. in urma unui accident rutier in luna octombrie (accidentul ... andreea16099 andreea16099 Buna ziua. In urma unui accident rutier in luna Octombrie (accidentul a fost unul usor, insa persoana vatamata a cauzat dureri de cap, am fost la spital si ... (vezi toată discuția)