Ma numesc Andrei Pavel, am 18 ani, si in data de 11 iulie am fost implicat intr-un accident de circulatie rezultat cu vatamarea corporala a unei batrane pe trecerea de pietoni si fuga de la locul accidentului.
Intamplarea a fost astfel : am fost prins in capcana la o trecere de pietoni de catre o duba de transport marfa foarte mare in dreapta mea, care nu a schitat nici un gest de frana trecand glont pe langa batrana, eu nevazand femeia respectiva nu am avut spatiu suficient de franare pentru a o evita. Coplesit de emotii m-am speriat si am fugit, am mers aproximativ 1km si m-am intors la locul accidentului, asta a fost reactia mea si sunt constient ca putea fi evitata dar fiecare dintre noi reactioneaza diferit in astfel de situatii, mentionez de asemenea ca aveam permisul de exact 2 saptamani, fara experienta foarte mare, de unde rezulta in mare parte circumstantele parasirii locului accidentului
Am fost incadrat de catre politie la vatamare corporala si fuga de la locul accidentului.
Cu doamna respectiva am solutionat si dosarul de vatamare corporala a fost inchis.
Mi-a fost retinut permisul de conducere in prima faza pentru 90 de zile dupa care mi s-a spus ca va fi retinut pana la finalizarea anchetei si inchiderea dosarului.
Intrebarea mea este urmatoarea: Cat dureaza o asemenea ancheta, daca intradevar se retine permisul de conducere pana la finalizare?
dosarul a fost trimis la procuror si am inteles ca voi fi audiat de catre el.
am tot vazut pe diferite forumuri ca pot cere drept de circulatie procurorului. este adevarat in cazul meu?
si o alta intrebare ar fi ce pot sa fac sa recuperez permisul de conducere mai repede?
In primu rind trbuie sa se rezolve problema de la procuratura In al doilea rand , la 2 saptamani de la dobandirea permisului a-i si avut ptoblene cu ne reducerea vitezei la trcera de piotoni , fuga de la locul accidentului . Si nu cred ca ti se va aproba dreptu de exanimare in vederea reduceri pedepsei de suspendare a permisului . nu ai vechime si experenta sa poti invoca ca a fost o greseala , nu ai mai avut abateri de 1-2-3ani . tu deabia ai dobandit dreptu de a sofa si ai si comiso . INCEARCA DAR NU CRED ca ti se va reduce pedeapsa de retinere a permisului . Intai rezolva problema accidentului , si pe urma vezi .
Buna seara. Am si eu o intrebare ti-a mai dat permisuo inapoi? Si cat timp a durat pana ti l-a dat ca am si eu o situatie cam asa cu parasirea locului accidentului...