avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. In urma unui accident rutier in luna ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. In urma unui accident rutier in luna Octombrie (accidentul ...

Buna ziua.
In urma unui accident rutier in luna Octombrie (accidentul a fost unul usor, insa persoana vatamata a cauzat dureri de cap, am fost la spital si nu a avut nevoie de ingrijiri medicale) mi-a fost retinut permisul si mi s-a dat dovada cu drept de circulatie 15 zile. Dupa 15 zile am depus cerere catre parchet pentru prelungirea dovezii de circulatie cu 30 de zile, asa am procedat si in luna Noiembrie. Intrebarea mea este: cat mai pot prelungi aceasta dovada? Cum sunt instiintat despre rezolutia cercetarii penale? Cum imi pot recupera permisul?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:47, 14 Decembrie 2023
Bună ziua ! Puteți prelungi dovada până la terminarea cercetărilor sau ( sperăm să nu fie cazul) până la terminarea judecății dacă se ajunge acolo. Din păcate, va trebui să reluați procedura cu cerere, aprobare de la procuror și drum la Biroul Politiei Rutiere în fiecare lună. De asemenea, trebuie să vă înarmați cu răbdare pentru că, in general , cercetările durează destul de mult din diverse cauze ( termene procedurale, încărcătură de dosare pe procuror/ polițistul judiciar, etc) . În mod normal, în penal nu ar trebui să aveți probleme având în vedere că victima nu a necesitat internare, tratamente etc de lungă durată, deci nu are cum obține zile de îngrijiri medicale suficiente pentru a fi întrunite condițiile pentru vătămare corporală din culpă. Dacă ați încălcat o normă rutiera și acest fapt a cauzat accidentul, aveți asigurarea obligatorie pentru daune și alte pretenții ale victimei. În funcție de concluziile anchetei, e totuși posibil să vi se suspende la final dreptul de a conduce autovehicule o perioadă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa asteptati incheierea cercetarii penale si ordonanta procurorului emisa in acest sens. Pana atunci, solutia este sa prelungiti in continuare dovada de circulatie cu cate 30 de zile.
Va multumesc pentru raspuns! Nu am incalcat o norma rutiera, persoana vatamata care conducea autovehiculul a oprit brusc si nu am mai avut spatiu de franare. Nu am contestat PV, stiam ca eu voi fi vinovat. Chiar daca nu am incalcat vreo norma rutiera si nu va fi procesul pentru vatamare corporala, mi se va suspenda oricum permisul la finalul anchetei?
Bună dimineața! Faptul că nu ați mai avut posibilitatea să frânați în timp util, este consecință încălcării unei norme rutiere. Aveați obligația să păstrați o distanță față de autovehiculul din față care să vă permită să opriți în situația în care mașina față oprește brusc, virează fără să semnalizeze etc. Culpa pentru producerea accidentului vă aparține în această situație. Referitor la suspendarea permisului la finalizarea cercetărilor, nu vă pot da un răspuns pertinent în acest moment, dar, în limita timpului disponibil, voi încerca să revin cu un mesaj in cursul zilei de azi.
Numai la finalizarea dosarului de catre procuror puteti afla ce a decis acesta. Depinde de afectiunile suferite de victima, de numarul de zile de concediu medical, etc.

Alte discuții în legătură

Accident rutier mina2605 mina2605 Am avut un accident rutier, am lovit o persoana pe trecerea de pietoni, fara nici o vatamare corporala pentru pieton si masina, trecand pe culoarea galbena a ... (vezi toată discuția)
Decizie corecta? aqvila2007 aqvila2007 Bunica mea a fost victima unui accident de circulatie,(bunica nefiind vinovata).Soferul respectiv a fugit de la locul accidentului fiind prins la vreo 60 ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis napoleonul napoleonul Salut, ma lamuriti,va rog,intr-o problema. Acum 2 luni a avut loc un accident rutier soldat cu vatamarea corporala a unui pieton. La manevra de mers inapoi,pt ... (vezi toată discuția)