avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Situatie abonament telefonie / datorii - firma ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Situatie abonament telefonie / datorii - firma dizolvata, urmeaza radiere

Firma a solicitat dizolvarea, decizia a iesit pe 22 septembrie. In jur de 22 octombrie se va incepe si procesul de radiere, nu exista probleme cu statul, deci se pare ca se va face rapid - am inteles ca intr-o saptamana...

Exista un contract cu o firma de telefonie (contract termen pana in februarie 2012), ultima factura neplatita s-a emis pe 14 sept, acum s-a mai emis una pe 14 octombrie.

Firma fiind dizolvata, mai exista obligatie de plata? Dupa radiere, firma de telefonie mai are vreo posibilitate de solicitare a platilor facturilor respective (si a altora noi daca mai emit), de la firma radiata sau de la asociatii / administratorul firmei? Mentionez ca este un S.R.L.

Am sunat la firma de telefonie sa le explic, o doamna de la relatii clienti mi-a spus ca nu se poate opri contractul, ca daca vreau reziliere exista penalitati... dar eu nu vreau reziliere, dizolvarea/radierea nu este un motiv de incetare automata a contractului? Cum mai pot avea relatii comerciale cu o firma radiata?

Unei firmei radiate i se mai pot solicita plati pentru facturi anterioare? Exista vreo forma de transfer a datoriilor catre reprezentanti? Sau se sterg automat datoriile daca o firma s-a radiat?

Va rog sa ma ajutati. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: off_ro , utilizator 09:47, 15 Octombrie 2011
radierea este ultima faza in existenta a unei firme...dupa ce un om este mort, cum ar mai putea el sa mai aiba pretentii ? Stati linistit/a nu le mai datorati nimic...
Multumesc mult! Asa ma gandeam si eu, dar nu stiam sigur daca paralela dintre o persoana fizica decedata si o persoana juridica radiata este corecta :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie plata telefon mobil Victoriagheorghe Victoriagheorghe Buna seara, Am urmatoarea situatie: In luna Iulie am depus documentele de radiere a unei societati ce nu a avut activitate, decizia de radiere finala a ... (vezi toată discuția)
Citatie catre firma pentru dizolvare, help pls! Mario2010 Mario2010 Buna ziua, Am primit pe 28 o citatie catre firma pe care o detin pentru .. din cate am inteles eu .. nu am depus situatiile anuale aferente anilor ... (vezi toată discuția)
Schimbare titular contract telefonie mobila cristiana_h cristiana_h Buna seara, Expun pe scurt o situatie in speranta ca vom primi o idee de rezolvare a problemei. - Am detinut pe PF 2 abonamente la o firma de telefonie ... (vezi toată discuția)