Buna seara!
In ianuarie anul acesta am fost prins conducand sub influenta alcoolului, am fost testat si a rezultat 0,44 in aer expirat. Am refuzat IML-ul, mi s-a facut dosar penal pentru acest lucru si am avut acum si infatisarea in fata instantei.
Am avut pe data de 11 luna aceasta infatisarea la tribunal. Pentru ca intr-un final am fost sub urmarire penala, cu dosar penal, cu tot tacamul. Am aflat si solutia. Aceasta este:
În baza art. 87 alin.5 din OUG nr. 195/2002 cu aplicarea art. 320 ind.1 Cod pr. penală , a art. 74 lit.a Cod penal raportat la art. 76 lit.d Cod penal dispune condamnarea inculpatului IFTENE CRISTIAN-PETRIªOR la pedeapsa închisorii de 8(opt) luni pentru săvârşirea infracţiunii de refuz de a se supune recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei . În baza art. 71 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin.1 lit.a teza a II-a şi lit. b din Codul penal. În baza art. 81 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 8 luni calculat conform art. 82 Cod penal. În baza art. 71 alin.5 Cod penal suspendă executarea pedepselor accesorii pe durata termenului de încercare. În baza art. 359 Cod pr. penală atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor care atrag revocarea suspendării condiţionate a pedepsei prevăzute de art. 83 Cod penal. În baza art. 189 alin.1 Cod pr. penală onorariul apărătorului din oficiu în sumă de 200 lei va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti către Baroul Bucureşti. În baza art. 191 alin. 1 Cod de procedură penală, obligă pe inculpat la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare.
Am luat la citit toate articolele trecute in solutie, insa nu precizeaza nimic despre ce se intampla cu permisul de conducere. Imi puteti spune la ce sa ma astept in ceea ce priveste permisul? Va fi anulat? Cand il voi mai avea? In ce conditii?
Va rog sa ma sfatuiti, pentru au trecut deja 3 zile din 10 in care am dreptul la recurs, dar nu stiu ce inseamna aceasta solutie.
Va multumesc anticipat!
Nu inteleg cam ce ati vrea sa contestati pt ca ati beneficiat de o reducere substantiala. Dupa un an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti puteti depune actele pt sustinerea examenului de obtinere a unui nou permis.