avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general registrul de casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

registrul de casa

Am un taxi pe care am avut angajat un sofer. Acesta a efectuat curse de taxi, a incasat banii, dar nu mi i-a predat. Acesti bani figureaza pe casa de marcat fiscalizata. Intrebari:
1. Sunt obligat sa inregistrez in registrul de casa sumele incasate de sofer, dar nepredate catre casierie ? Daca da, care este textul de lege care predeve acest lucru.
2. Cum pot dovedi ca sumele de pe casa de marcat nu au ajuns la mine, nu mi-au fost predate ? Mentionez ca soferului nu am apucat sa ii fac carte de munca, a lucrat doar 3 saptamani si vazand ca ma fura am renuntat la el.

conform legii contabilitatii, daca inregistrez sumele de pe casa de marcat fiscalizata in registrul de casa, automat se considera ca soferul a predat banii. iar daca nu le inregistrez / declar, atunci se cheama ca eu comit o frauda financiara, fac evaziune fiscala.

Ce trebuie sa fac cu aceste sume, existente doar scriptic, nu si faptic ?

Va multumesc.
@leorot

Va rog sa urmariti seria de articole pe care avocatnet le pune la dispozitie, privind utilizarea caselor de marcat fiscale.
www.avocatnet.ro/content/art...

www.avocatnet.ro/content/art...
Inregistrati ca venit si puneti banii. [EDITAT] pe viitor sa nu angajati pe cineva pana nu va aduce toate documentele pentru angajare.(au fost soferi angajati care nu aveau permis!)
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte contabile pfa sorinnell sorinnell buna, mi-am deschis si eu un magazin mixt pe PFA neplatitor de TVA. Ati putea sa ma luminati si pe mine un pic? Am intrebat ce acte de evidenta contabila ... (vezi toată discuția)
Cine este vinovat? bitu bitu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. Sunt acuzat de delapidare,mentionez ca nu am avut niciodata fisa postului de casier sau gestionar si ... (vezi toată discuția)
Ordinul gestionarilor+fisa de post Doina Elena Doina Elena Va rog puteti sa ma ajutati cu ordinul gestionarilor? M-ar interesa si o fisa de post pentru casier din cadrul comp.contabilitate. multumesc. (vezi toată discuția)