avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... asistenta medicala cu grad principal,vechime 14 ani si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

asistenta medicala cu grad principal,vechime 14 ani si proaspat licentiata an I LA MASTER

CE DREPTURI SALARIALE MI SE CUVIN?VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: simonavarga , utilizator 19:19, 14 Noiembrie 2011
ctgadina a scris:

AM GRADATIA 3.SE SCHIMBA FUNCTIA DAR NU SE MENTINE GRADATIA?

Nu ati inteles probabil,gradul profesional si gradatia nu sunt unul si acelasi lucru,astfel in grad principal ati fost confirmata prin OMS,in urma sustinerii unui examen profesional,iar gradatia 3 ati obtinut-o pt. ca aveti o vechime in munca intre 10-15 ani .
Prin promovare pe st. superioare,asa cum v-am explicat pierdeti gradul profesional principal,nu gradatia 3,care se mentine.
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator
imi cer scuze sunt amatoare.Nu am stiut acest lucru.
Va multumesc.Cred ca am inteles.Voi fi incadrata cu studii superioare ca fiind debutanta(pe o perioada de 5 ani).ce se va intampla cu vechimea?Se adauga la acest salariu de incadrare?Va rog sa-mi raspundeti ca aici inTG-MURES circula fel de fel de zvonuri.Ce ma sfatuiti sa fac sa depun adeverinta de licenta sau nu?:-/
Veti fi incadrata ASISTENT MEDICAL CU ST. SUPERIOARE,(este treapta immediat superioara debutantului) deci nu asist. med. cu st. superioare debutant,cum ati inteles dvs.si din momentul incadrarii ca am ss,vor curge cei 5 ani pt. resustinerea gr. principal.
Asa cum am explicat,gradatia va ramane nemodificata,pt. ca aceasta se acorda in functie de vechimea pe care o aveti in munca.
Decizia de a depune sau nu adeverinta va apartine,dar eu opinez ca este bine sa o faceti,pt. ca un as. med. cu st. superioare beneficiaza de o clasa de salarizare superioara si de un coeficient de ierarhizare mai mare decat in cazul am pl,iar cand salarizarea se va face pe baza acestor coeficienti diferenta va fi vizibila,salariul va fi mai mare.
In prezent beneficiul nu este insa resimtit este perfect adevarat .
Acum am inteles,va multumesc din suflet.

Alte discuții în legătură

Asistenti medicali licentiati ctgadina ctgadina Este cineva care a absolvit Facultatea de medicina la specialitatea asistent medical GENERALIST SI CARE SA AIBA VECHIME IN MUNCA peste 10 ani?.Eu am 13 ani ... (vezi toată discuția)
Promovare in urma obtinerii diplomei de licenta CO.COS CO.COS In ce act normativ este reglementata promovarea in urma obtinerii diplomei de licenta, de pe postul de asistent medical cu scoala postliceala pe postul de ... (vezi toată discuția)
Ce lege determina acest lucru ? LILIANALIZA7 LILIANALIZA7 AM TERMINAT FACULTATEA IN SEPT.2011 SI NICI ACUM NU SE MARESTE SALARIUL IN SANATATE ...CICA NOUA LEGE SUSTINE CA NU...IAR COLEGELE CARE AU TERMINAT ACUM 2 ANI ... (vezi toată discuția)