Ma scuzati, dar nu stiu la ce categorie sa pun aceasta intrebare. Mama mea este pensionara. Pentru obtinerea subventiei la caldura are nevoie doar de cuponul de pensie din care reiese venitul pe care-l are sau mai este nevoie si de o adeverinta de la Administratia Fiscala care sa ateste ca nu mai are si alte venituri? Va multumesc!
Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei se acordă pe baza urmatoarelor documente:
1. Cerere şi declaraţie pe proprie răspundere
2. Documente de identitate titular şi membrii (B.I., C.I., C.I.P., P, P.S.T., P.S.P., D.I.);
3. Adeverinţă de salariu, talon de pensie sau oricare alt document din care să rezulte venitul realizat, atât pentru solicitant cât şi pentru fiecare membru din componenţa familiei;
4. Contract de vânzare-cumpărare, închiriere ori alte tipuri de documente în care sunt prezentate informaţii despre proprietarul imobilului şi suprafaţa acestuia;
5. Extras de cont bancar (în cazul beneficiarilor ce folosesc ca metoda de încălzire lemne ori combustibili petrolieri);
6. Declaraţie, din care să rezulte alte nevoi speciale ale beneficiarului ori ale membrilor familiei acestuia;
7. Adeverinţă de la Asociaţia de Proprietari/Locatari din care să rezulte numele, prenumele, CNP-ul persoanelor înregistrate în cartea imobilului şi care figurează la cotele de întreţinere.
8. Adresă de la Asociaţia de Locatari/Proprietari prin care, potrivit Art 19 (6) "În termenul prevăzut la alin. (5) (5 zile) primarii vor transmite furnizorilor, asociaţiilor de proprietari/locatari, precum şi agenţiilor teritoriale situaţia privind modificările prevăzute la alin. (3) sau, după caz, încetarea dreptului la ajutor, atât în scris, cât şi în format electronic." să fie specificată, atât adresa de corespondenţă electronică (e-mail) cat şi cea poştală;
9. Adeverinţă de la Administraţia Financiară, din care să rezulte ca nu au alte veniturile impozabile, atât pentru titularul cererii cât şi pentru membrii familiilor acestora;
10. Adeverinţă de la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale din care să rezulte că, titularul cererii cât şi pentru membrii familiilor acestora, nu deţin autoturism cu capacitate mai mare de 1600 cm3, precum şi alte terenuri ori proprietăţi - aşa cum sunt ele specificate la pct. E din cerere.
Si PS 3 :) din cate mi s-a spus
pentru pensionari ar trebui sa fie suficient talonul de pensie.
daca pensionarul are inca o proprietate in alt judet si scoate venituri de acolo (din inchiriere de exemplu) nu apar pe adeverinta de la adm. financiara de unde are domiciliul, deci nu e relevanta.
adeverinta de la directia de impozite si taxe locale ar trebui sa fie suficienta pentru ca acolo apar toate proprietatile, daca sunt (dar din localitatea unde are solicitantul domiciliul).
Acte ajutor incalzire
Dof
Stie cineva ce acte sunt necesare in acest an pentru obtinerea ajutorului de incalzire, pentru o persoana singura?
Anul trecut stiu ca am completat un ... (vezi toată discuția)
Protectie sociala
steelvl
O familie formata din patru membri ( parinti si doi minori) al carei venit net lunar se situaza sub 300ron/persoana pe luna , de ce drepturi sociale poate ... (vezi toată discuția)