De curand sotul matusii mele a bagat divort in America(ei s-au casatorit in Ro,au peste 30 ani casnicie si 4 copii) prin care cere ca ea sa-l intretina din pensia ei. Mentionez ca in America detin o proprietate dar in Romania au mai multe. Din verificarile pe care le-am facut pe extrasele CF ale proprietatilor din tara se vede ca el a facut act de vanzare cumparare la copii si nurorile lui pe toate proprietatiile fara ca matusa mea sa stie( a venit intr-un an in Ro si a facut de capul lui si in lipsa ei toate demersurile astea). Deoarece matusa mi-a facut imputernicire prin Ambasada va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi cum am putea sa actionam mai ales ca matusii mele ii este frica ca va ramane cu mainile goale si in plus si fara o parte din pensie.
Credeti ca am putea sa deschide si noi un proces in Ro? Ce sanse ar fi de castig? Este posibil ca matusa mea sa ramana cu mainile goale?
Cum am putea sa-l punem la colt pe acest ingamfat?X-(
Pentru bunurile imobile aflate in Romania se vor judeca in Romania.
Incercati sa mergeti cu actele sa le vada un avocat.
Altfel este greu de spus ceva.
Cu tot respectul ...insa fara o analiza a documentelor pe care le aveti nu ne putem da seama cu exactitate...
cateva puncte de vedere: din moment ce au proprietati atat in tara cat si in State, inseamna ca au si dubla cetatenie..... de unde rezulta conf. dr. international posibilitatea de a opta pentru ca judecarea div. sa se desf. in Romania.
Cat despre instrainarea imobilelor...e obligatoriu de vazut ce si cum....la fel si in privinta pensiei
lucrurile se pot rezolva relativ usor, insa nu plecati singuri "la drum"...categoric aveti nevoie de un avocat si in Romania, pentru ca in State precis nu mergeti la drum fara..
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
jonelinio
Buna ziua,
Am o matusa care este stabilita impreuna cu sotul si copii in SUA .Aceasta mi-a spus ca sotul ei a bagat la divort acolo. Impreuna detin cateva ... (vezi toată discuția)