avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale faliment
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

faliment

Am cedat o firma unei alte persoane care a inregistrat-o la O.N.R.C. Daca firma dupa o perioada de timp de la preluarea de catre noua persoana intra in faliment a cui este raspunderea?
La modificarea actului constitutiv pentru instrainare am facut un P.V prin care i-am dat o stampila nr.2 a soc si certificatul de inreg. in original .
Noul proprietar desi nu facuse modificarea la ONRC a incheiat trei contracte de leasing in numele meu .M-am trezit cu facturi de avans de la soc. de leasing la sediu .Am cerut de la acele societati contractele de leasing pe fax si sunt semnate pe fiecare pagina (semnatura contrafacuta) iar la utilizator este fosta soc . cu numele meu ca administrator .
Care sunt caile legale de a contesta aceste contracte eu nestiind de ele.
Societatile de leasing stiu ca cer copie dupa carte de identitate cand inchei contract de leasing.
Cel mai recent răspuns: ONU EMIL , utilizator 17:02, 20 Septembrie 2008
Dupa modificarea actului constitutiv la notar in 28.05.2008 prin care cedam societatea am facut un P.V si i-am dat stamoila cu nr. 2 a firmei si certificatul in original pentru a merge la ORC.La ORC a mers abia la 11.07.2008.
In aceasta perioada pana la inregistrarea la ORC a semnat in numele meu fara a avea procura ,imputernicire trei contracte de leasing pentru utilaje ,deci fara acceptul meu.Eu sunam persoana la cateva zile sa intreb cand merge la ORC ,si abia in 14.07.2008 am primit o copie dupa certificatul de inreg. cu noul sediu social .Pentru a anula acele contracte de leasing pe care nu le-am semnat si sunt stampilate cu stampila nr.2 (pe fiecare pagina apare semnatura mea contrafacuta).
Timp de 6 ani nu am avut nici un incident de orice natura cu aceasta firma.Daca ajunge in faliment din cauza noului administrator ce se intampla,voi fi convocat si eu?
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2008
ONU EMIL, utilizator
Ma poate sfatui cineva?
Nu stiu de ce va-ti dus la notar ? Poate ca apoartul social al unui asociat era in natura .Din ce relatati dvs inteleg un singur lucru : nu s-a facut cesionarea societatii , pentru ca aceasta se efectueaza a ORC , fiind nevoie de mai multe acte cum ar fi : actul constitutiv , actele de indentitate ale asociatilor vechi si noi , certificatul de inregistrare in original ,certificatul de atestare fiscala , doovada detinerii spatiului social ,hotararea AGA . Este obligatoriu sa fie prezenti atat asociatii vechi cat si cei noi pentru a semna in fata directorului ORC formularele pentru cesionare .Aceasta hotarare se publica in Monitorul Oficial , pentru pozabilitatea fata de terti , astfel actele incheiate la notar cu cel caruia i-ati cesionat sunt valabile numai intre dvs si el , celelalte persoane pot sa nu ia in seama aceasta asazisa cesionare .
Daca cesionarea a fost efectuata la ORC nu aveti nici o problema pt. ca de la acea data nu mai aveti legatura cu firma .
Dupa notar persoana careia i-am instrainat firma a mers la ORC ,am si eu un rand de copii dupa noul certificat de inreg .cu sediul social nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere ONU EMIL ONU EMIL Am cesionat in 2008 la notar prin act aditional la act constitutiv partile sociale fara pretentii.Notarul a spus ca ulterior voi face P.V -le cu noul adm. ... (vezi toată discuția)
Contract leasing ONU EMIL ONU EMIL Am istrainat in 28.05.2008 la notar printr-un act modificator la actul constitutiv o S.C.unei persoane .Am incheiat imediat si un P.V. prin care i-am inmanat ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii patrimoniale pavalutagigi pavalutagigi in mai 2008 am cesionat partile sociale ale S.R.L ,am incheiat un P.V. prin care noul adm. se angaja sa faca inreg. la O.R.C.Inregistrarea la ORC s-a facut ... (vezi toată discuția)