avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract leasing

Am istrainat in 28.05.2008 la notar printr-un act modificator la actul constitutiv o S.C.unei persoane .Am incheiat imediat si un P.V. prin care i-am inmanat stampila cu nr. 2 a S.C. si certificatul de inregistrare in original pentru a face modificarea la Registrul Comertului.Fara stirea si imputernicirea mea persoana care a preluat firma a incheiat la 30.05.2008 trei contracte de leasing avand la utilizator S.C.si fidesujor persoana mea.Dupa cateva luni am primit somatii de plata iar acum
in 12.03.2009 am primit o scrisoare in care sunt anuntat ca s-au reziliat cele trei contracte de leasing si sa returnez bunurile .In toata aceasta perioada am insistat la persoana care a preluat S.C. sa rezolve problema sa anunte societatea de leasing pentru modificarile care se impuneau dar nu a facut acest lucru ,desi de cateva luni nu mai primisem nici un document de la leasing am crezut ca problema s-a rezolvat.Ce pot face pentru a clarifica problema?Mentionez ca pe contract este stampila cu nr.2 a S.C. si semnatura mea in fals. Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: ONU EMIL , utilizator 19:36, 15 Martie 2009
Spuneti ca ati cesionat partile sociale unei persoane dar nu spuneti nimic despre administratorul firmei ?
Orice modificare a actului constitutiv se inregistreaza la Registrul comertului in 15 zile de la adoptare ceea ce nu cred ca sa intamplat deoarece noul asociat nu o putea face asa pur si simplu in plu obligatia era a dvs .In concluzie presupun ca incontinuare dvs figurati ca asociat si probabil si ca administrator in acesta societate si ca urmare raspundeti .
Persoana care a preluat societatea este administratorul firmei dar modificarea la Registru s-a facut in 07.07.2008.
Daca am facut modificare de act constituriv trebuia sa fac eu modificarea la Registru,nu cel care a preluat S.C.
Eu cred ca persoana care a preluat S.C. a premeditat totul,dupa 2 zile a incheiat 3 contracte bde leasing.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment ONU EMIL ONU EMIL Am cedat o firma unei alte persoane care a inregistrat-o la O.N.R.C. Daca firma dupa o perioada de timp de la preluarea de catre noua persoana intra in ... (vezi toată discuția)
Fidejusor pavalutagigi pavalutagigi Daca am instrainat in 07.07.2008 o S.C. in care eram fidejusor A (pt. leasing) ,in care se spune ca prin prezentul contract renunta la dreptul de discutiune ... (vezi toată discuția)
Leasing auto pe firma inchisa cosmin_horia cosmin_horia Buna ziua, Am o nelamurire legat de un contract de leasing ce l-am finalizat recent. Leasingul nu e pe firma mea, l-am preluat (pe persoana fizica) de la o ... (vezi toată discuția)