avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune


Buna ziua,
am o intrebare si m-as bucura daca cineva dintre domnii avocati mi-ar da un raspuns.
Unchiul meu fratele mamei a dobindit in anul 1945 de la reforma agrara o casa si 2 terenuri. In anul 1947 s-a casatorit insa nu a avut copii.
In anul 1985 unchiul meu a murit raminind in casa sotia lui. Nici matusa si nici eu nu am deschis suchesiunea dupa unchi. In anul 1995 matusa fara sa ma anunta a vindut casa si cele 2 terenuri facindu-se un act de vindere -cumparare doar cu martori fara notar. Cumparatorii s-au intabulat printr-o hotarire judecatoreasca in anul 2008. Cumparatorii s-au folosit de 2 martori care au declarat fals ca matusa a dobindit casa si terenul prin usucapiune de 30 de ani. Instanta le-a cerut cumparatorilor adeverinta de rol fiscal a matisii pentru a se dovedi usucapiunea de 30 de ani insa ei nu au depus aceasta adeverinta la dosar. De 3 luni a murit matusa. Din adeverinta de rol fiscal scoasa de mine rezulta ca matusa a platit impozitul pe casa si terenuri doar 4 ani pe numele ei si nu 30 de ani ca sa fie o uzucapiune de 30 de ani. Fiind singura mostenitoare in viata dupa unchi as dori sa dezbat succesiunea. M-ar interesa sa stiu daca mai am o sansa sa obtin mostenirea dupa unchiul meu si cum ar trebui sa procedez. Va multumesc


Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:49, 15 Octombrie 2011
Parerea mea este ca se poate, apelati la un avocat.
sansele dvs sunt aproape de zero.
Cu mult sub 0.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mary70 mary70 Buna ziua, am o intrebare si m-as bucura daca cineva dintre domnii avocati mi-ar da un raspuns. Unchiul meu fratele mamei a dobindit in anul 1945 de la ... (vezi toată discuția)
Mostenire vinduta pe ascuns inainte de dezbaterea succesiunii mary70 mary70 Buna ziua, am o intrebare si m-as bucura daca cineva dintre domnii avocati mi-ar da un raspuns. Unchiul meu fratele mamei a dobindit in anul 1945 de la ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, M-as bucura daca cineva ar citi problema mea si as primi un raspuns. In urma decesului unchiului mei cu cca. 27 ani in urma fiind unica ... (vezi toată discuția)