avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire vinduta pe ascuns inainte de dezbaterea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire vinduta pe ascuns inainte de dezbaterea succesiunii

Buna ziua,
am o intrebare si m-as bucura daca cineva dintre domnii avocati mi-ar da un raspuns.
Unchiul meu fratele mamei a dobindit in anul 1945 de la reforma agrara o casa si 2 terenuri. In anul 1947 s-a casatorit insa nu a avut copii.
In anul 1985 unchiul meu a murit raminind in casa sotia lui. Mama a murit si ea dupa 3 luni. Nici matusa si nici eu nu am deschis suchesiunea dupa unchi. Matusa fara a ma anunta a vindut casa si cele 2 terenuri in 1995 facindu-se un act de vindere -cumparare doar cu martori fara notar. Cumparatorii s-au intabulat printr-o hotarire judecatoreasca in anul 2008. Cumparatorii s-au folosit de 2 martori care au declarat fals ca matusa a dobindit casa si terenul prin usucapiune de 30 de ani. Instanta le-a cerut cumparatorilor adeverinta de rol fiscal a matisii pentru a se dovedi usucapiunea de 30 de ani insa ei nu au depus aceasta adeverinta la dosar. De 3 luni a murit matusa. Din adeverinta de rol fiscal scoasa de mine rezulta ca matusa a platit impozitul pe casa si terenuri doar 4 ani pe numele ei si nu 30 de ani ca sa fie o uzucapiune de 30 de ani. Fiind singura mostenitoare in viata dupa unchi as dori sa dezbat succesiunea. Avocatul meu a cerut in instanta atasarea dosarului prin care s-au intabulat cumparatorii cu ajutorul hotaririi judecatoresti iar avocata lor a refuzat acest lucru sub pretext ca cumparatorii nu sint mostenitori si a invocat exceptia. Ce posibilitate as mai avea sa ajung la cest dosar ca sa pot face dovada ca cumparatorii au semnat in locul matusei (citatie, contract declaratie ) pentru a putea face dovada ca ei au dus instanrta in eroare? M-ar interesa sa stiu daca mai am o sansa sa obtin mostenirea dupa unchiul meu si cum ar trebui sa procedez. Cred ca o sa am nevoe de inca un avocat cu toate ca am unul. Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:03, 20 Octombrie 2011
buna ziua.
sotia unchiului nu va este matusa.
sa le luam pe rand : dupa mama dvs. ati dezbatut succesiunea? aveti un certificat de msotenitor?
sotia unchiului se pare ca a vandut imobiulul respectiv in baza unei chitante de mana , ulterior s-a emis o hj .
sotia unchiului mai are alte rude in viata ? s-a dezbatut succesiunea dupa decesul acesteia?

in linii mari dvs. puteti cere anularea actului de vanzare-cumparare emis . dar tb intati sa dezbateti cele doua succesiuni, ale mamei dvs. si a unchiului dvs.
in baza certificatelor de mostenitor emise veti putea intreprinde ulterior anumite demersuri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mary70 mary70 Buna ziua, am o intrebare si m-as bucura daca cineva dintre domnii avocati mi-ar da un raspuns. Unchiul meu fratele mamei a dobindit in anul 1945 de la ... (vezi toată discuția)
Succesiune mary70 mary70 Buna ziua, am o intrebare si m-as bucura daca cineva dintre domnii avocati mi-ar da un raspuns. Unchiul meu fratele mamei a dobindit in anul 1945 de la ... (vezi toată discuția)
Vinzare mostenire neintabulata ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult pentru un raspuns: unchiul meu a decedat acun 28 ani neavind copii eu si sotia lui nu am dezbatut succesiunea. Mostenirea (imobile primite de ... (vezi toată discuția)