avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
M-as bucura daca cineva ar citi problema mea si as primi un raspuns.
In urma decesului unchiului mei cu cca. 27 ani in urma fiind unica mostenitoare nepoata de sorä (unchiul nu a avut copii) nu am dezbatut succesiunea dupa 6 luni nici eu si nici sotia lui supravietuitoare.
Fiind plecata din 1990 in strainatate am auzit sotia unchiului ar fi vindut toata mostenirea. Cumparatorii s-au intabulat printr-o Hotarire Judecatoreasca.
Bunurile instrainate au apartinut unchiului meu dobindite de el prin TITLUL DE PROPRIETATE eliberat de Reforma Agrara din 1945. iar unchiul meu s-a casatorit dupa 2 ani de zile in 1947
Obtinind de la Primarie Anexa 24 am deschis eu succesiunea prin judecata si am cerut conexarea dosarului prin care s-au intabulat cumparatorii.
Din dosarul conexat reiese:
- In perioada cat lipseam din tara a fost promovata o ACTIUNE DE INSCRIERE A DREPTULUI DE PROPRIETATE prin UZUCAPIUNE DE 30 DE ANI in favoarea cumparatorilor fara ca eu sa fiu citata.
- Actiunea in constatarea dobandirii dreptului de proprietate prin uzucapiune, este promovata de Av. semnata doar de avocat si nu de petent iar la dosarul mentionat nu exista IMPUTERNICIREA AVOCATIALA nici CHITANTA ce ar reprezenta onorarul de avocat, fara a face dovada calitatii de reprezentant a paratilor, ca a fost imputernicita in acest dosar.
- In Actul de VINDERE-CUMPARARE din 1996 sub semnatura privata nu este mentionata nici o suprafata de teren nici numar de parcela, unchiul meu avand si alte proprietati.
- Nu se stie daca Actul de VINDERE-CUMPARARE este semnat de catre sotia unchiului deoarece :
In Buletinul de Indentitate si in CERTIFICATUL DE DECES prima litera al numelui este K, iar in Actul de VINDERE-CUMPARARE prima litera al numelui este C.
- Semnatura din Actul de VINDERE-CUMPARARE in 1996 si semnatura ei din DECLARATIA in care este de acord cu admiterea actiunii nu sint identice (difera foarte clar). difera si forma semnaturii iar declaratia este semnata cu K.
- Semnatura din COMUNICAREA HOTARIRE CIVILA DOVADA DE PRIMIRE SI PROCESUL VERBAL DE PREDARE nu este la fel cu celelalte.
Toate trei semnaturi sint diferite.
- In Contractul de Vindere-Cumparare ca martori sint doar matusa si unchiul cumparatorulor si mama nepoatei sotiei unchiului meu care avea interesul de a se vinde bunurile unchiului meu pentru ca fica ei cu banii proveniti din aceasta vinzare sa-si poata compensa lipsa in gestiune.
- Actul de VINDERE-CUMPARARE sa convenit ca suma sa fie achitata in doua rate .DOVADA PLATII NU S-A FACUT.
- Nu sa dovedit nici uzucapiunea de 30 de ani. Adeverinta de la rolul agricol din care sa rezulte din ce perioada apare inscrisa parita Cintea Aurelia cu imobiliile in litigiu si daca a achitat taxele si impozitile aferente nu a fost pusa la dosar dupa cum le pune in vedere Instanta prin aparartor in sedinta publica juristul primariei inactiv la indemnul primarului depunandu-se o lista cu alte bunuri din alta locatie
- Citarile (3) sotiei unchilui meu sunt neadevarate (factorul postal la indemnul cumparatorilor a ocolit cu toate ca aceasta aceasta nu a lipsit de la domiciu niciodata.de acasa consemnandu-se ca a fost afisata.
- Doar primirea COMUNICARII HOTARIRII CIVILE DOVADA DE PRIMIRE SI PROCESUL VERBAL DE PREDARE s-a consemnat insa cineva a semnato in fals.
- Lista cu numele si pronumele martorilor incuviintati nu a fost pusa la dosar in termen de 5 zile sub sanctiunea decaderii din proba dupa cum pune in vedere Instanta.
- Au fost propusi doi martori, iar declaratiile in instanta il dau alti martori dintre care unul este din alta comuna si nu stie adevarul insa este frate cu unchiul cumparatorilor.
- Nimeni nu stie exact care sunt vecinii imobilelor unchiului meu totul a fost regizat de cumparatori declaratii si mentiuni contradictorii.
Printre vecini am auzit ca sotia unchului meu care a decedat in 2011 nu a stiut ca nepoata ei ia vindut casa.
Presedintele COOP din comuna urmarea cu mare interes sa obtina bunurile ramase de unchiul meu la un pret de nimic.
Nepoata sotiei unchiului meu si ea decedata) era in acea perioada la COOP gestionnara si s-a ales cu o lipsa in gestiune nejustificata si inexplicabila asa ca a luat-o pe sotia unchiului sa locuiasca la ea si a vindut pe ascuns bunurile ramase de unchiul meu pentru a-si compensa lipsa in gestiune lucru care ii era posibil doar prin aceasta vinzare.
M-ar interesa ce sanse am in acest caz si cum ar trebui sa procedez in continuare.
V-as fi recunoscatoare pentru un raspuns
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters191851 , utilizator 14:02, 21 Ianuarie 2012
Contestati actele care s-au facut pana in prezent, angajati un avocat pentru ca problema este destul de ampla si faceti demersurile legale pentru obtinerea drepturilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, va rog mult daca e posibil sa-mi dati un sfat. Unchiul meu fratele mamei a decedat acum 25 ani. El nu a avut copii. Eu sint unica mostenitoare in ... (vezi toată discuția)
Mostenire, revizuire, ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, M-as bucura daca cineva dintre domnii avocati ar citi problema mea foarte grea si daca as primi un raspuns. In urma decesului unchiului mei cu ... (vezi toată discuția)
Vinzare mostenire neintabulata ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult pentru un raspuns: unchiul meu a decedat acun 28 ani neavind copii eu si sotia lui nu am dezbatut succesiunea. Mostenirea (imobile primite de ... (vezi toată discuția)