avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate simplificata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate simplificata

Mai precis, ce inseamna contabilitatea simplificata?
O soc. cu imp. pe profit (fara salariati) depune in continuare decl. 100 trimestrial, balanta de verificare semestriala si bilantul anual?Mai trebuie sa depuna declaratia 101 avizata la sfarsitul anului?
Cel mai recent răspuns: nitmar , utilizator 16:26, 16 Octombrie 2011
Persoanele juridice care in exercitiul financiar precedent au inregistrat cifra de afaceri neta sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro si totalul activelor sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro, pot opta pentru sistemul simplificat de contabilitate.Daca se opteaza pentru aplicarea sistemului simplificat de contabilitate veti utiliza pentru evidentierea operatiunilor economico-financiare planul de conturi simplificat si tratamentele contabile prevazute de reglementarile contabile simplificate. Se vor intocmi situatii financiare anuale simplificate, care contin bilantul si contul de profit si pierdere simplificate. Situatiile financiare anuale simplificate trebuie insotite de o declaratie scrisa de asumare a raspunderii conducerii persoanei pentru intocmirea acestora in conformitate cu sistemul simplificat de contabilitate.

O discutie utila gasiti si aici:

www.avocatnet.ro/content/for...
Limbajul contabil e o necunoscuta totala pentru mine, din nefericire:-/Doream doar sa stiu daca mai trebuie depusa si avizata declaratia 101 la o soc. cu imp. pe profit ce opteaza pt contabilitatea simplificata, daca declaratiile 100 se depun trimestrial ca si pana acum si cum/cand se depune la financiar raportul lunar al memoriei fiscale (am inteles ca nu mai trebuie depus lunar).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant 30.06.2011 BICOS BICOS 1. firmele care au cifra de afaceri sub 35.000 euro la 31.12.2010 depun sau nu bilant la sem I 2011?(indiferent daca au optat sau nu ptr. contabilitate ... (vezi toată discuția)
Intocmire bilant 2012 doru57 doru57 Cine intocmeste sit financiare in forma prescurtata,si cine intocmeste in forma simplificata? ... (vezi toată discuția)
Bilant la 30.06.2011 ioanaep ioanaep Buna ziua, Singura conditie pe care trebuie s-o indeplineasca societatile pentru a nu depune bilant la 30.06.2011 este sa aiba cifra de afaceri sub 35000 ... (vezi toată discuția)