avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Eliminarea cheltuielilor deductibile - prin ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Eliminarea cheltuielilor deductibile - prin modificarile aduse noului cod fiscal?

Am citit un articol intr-un ziar si vreau sa stiu parerea dvs.
E real sau nu?
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: sachelariec , utilizator 17:18, 18 Octombrie 2011
Aici gasiti principalele modificari aduse Codului fiscal, publicate pe site-ul ANAF.

[ link extern ]

B. Impozitul pe venit

Unificarea tratamentului fiscal aplicabil contribuabililor persoane fizice (V.A.I. – art. 48 alin. (4)) şi juridice în ceea ce priveşte deducerea cheltuielilor reprezentând investiţii în mijloace fixe, în cazul cabinetelor medicale, prin amortizare sau deducere integrală a acestora cf. art. 24 alin. (16) (01.01.2012).
Prevederile art. 48 alin. (4) lit. c indice 1) se aplică numai pentru mijloacele fixe achiziţionate începând cu 1 ianuarie 2012.

ART. VI - Începând cu data de 1 ianuarie 2012 se abrogă:
………….
Art. 9 alin. (1indice 1) din Ordonanţa Guvernului nr. 124/1998 privind
organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, cu modificările
şi completările ulterioare.
Aceasta prevedere era in Codul fiscal si pana la ultimele modificari, dar la sectiunea Impozit pe venit se facea trimitere la sectiunea Impozit pe profit.
nu inteleg!
Plata personalului e deductibila?

Pana si tva-ul ce-l platesc pt consumabile mi-l impoziteaza?
Articolul abrogat face referire la cheltuielile efectuate pentru perfectionare continua, investitii, dotari si alte utilitati necesare infiintarii si functionarii cabinetelor medicale si deductibilitatea acestora.

Cum adica sa platiti impozit pentru TVA deductibil? :-/
m-am lamurit
multumesc

Alte discuții în legătură

Cheltuiala mijloc fix cabinet medical Trifan Adriana Trifan Adriana Buna ziua Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: in cazul unui cabinet medical, pentru achizitionarea unui mijloc fix , utilizat in scopul functionarii ... (vezi toată discuția)
Deducere mijloc fix la un cmi la data achizitionarii sau la data punerii in functiune claudana claudana Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spune-ti daca, in cazul in care am achizitionat un aparat stomatologic in valoare de 8200 ron la un CMI la data de 14.10.2016 ... (vezi toată discuția)
Inchiderea unei firme lucipopescu lucipopescu am un srl de un an si 8 luni care are ca obiect principal de activitate comertul cu amanuntul.Am investit multi bani in spatiul pe care l-am construit conform ... (vezi toată discuția)