avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducere mijloc fix la un CMI la data achizitionarii ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducere mijloc fix la un CMI la data achizitionarii sau la data punerii in functiune

Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi spune-ti daca, in cazul in care am achizitionat un aparat stomatologic in valoare de 8200 ron la un CMI la data de 14.10.2016 si l-am pus in functiune in 10.01.2017, cheltuiala este deductibila integral la data de 14.10.2016 sau la 10.01.2017 (adica la data achizitiei sau la data punerii in functiune0?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: claudana , utilizator 13:34, 9 Iulie 2018
Pentru ca mijlocul fix achizitionat cu factura pe CMI are valoarea peste 2500 lei, pentru el calculati amortizarea anuala pentru toata durata normala de functionare conform catalogului mijloacelor fixe si doar valoarea aceasta anuala o treceti la cheltuieli deductibile in fiecare an din acei ani ai duratei normale de functionare.
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Conform CF art 24(16) Contribuabilii care investesc în mijloace fixe destinate prevenirii accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, precum şi înfiinţării şi funcţionării cabinetelor medicale, pot deduce integral valoarea acestora la calculul profitului impozabil la data punerii în funcţiune sau pot recupera aceste cheltuieli prin deduceri de amortizare, potrivit prevederilor prezentului articol.

Detalii: [ link extern ]

Conform art 24 alin 16 Cod Fiscal valoarea se poate deduce integral la data punerii in functiune, dar nu stiu daca anul trebuie sa fie acelasi cu cel al achizitionarii sau poate fi diferit. As dori o lamurire in acest sens.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere investitii cabinet medical Ilie Stanica Ilie Stanica Va rog sa va exprimati opiniile dumneavoastra in legatura cu urmatorul caz: - un medic de familie realizeaza lucrari de amenajare la un spatiu inchiriat in ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli cumparare spatiu cabinet medical ADA-CABINET ADA-CABINET POT FI DEDUSE INTEGRAL CHELTUIELILE CU ACHIZITIONAREA CABINETULUI MEDICAL DE MEDICINA DE FAMILIE SAU NUMAI PRIN AMORTIZARE ANUALA SI IN CATI ANI ? (vezi toată discuția)
Amortizare mijloc fix second hand gothardmihaela gothardmihaela pot calcula amortizare la un auto vechi de 3 ani cumparat de la persoana fizica ,cu valoarea de 60.000 lei, si pe ce perioada? (vezi toată discuția)