avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... cheltuiala mijloc fix cabinet medical
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

cheltuiala mijloc fix cabinet medical

Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: in cazul unui cabinet medical, pentru achizitionarea unui mijloc fix , utilizat in scopul functionarii cabinetului, cheltuiala se inregistreaza in momentul punerii in functiune a mijlocui fix fara amortizare?
Este vreo modificare incepand cu 2012?
In cazul in care se achita un avans in 2011 pentru acest mijloc fix, avansul poate fi considerat cheltuiala integrala?
Cel mai recent răspuns: Trifan Adriana , utilizator 18:06, 16 Ianuarie 2012
Principalele modificari aduse Codului fiscal, publicate pe site-ul ANAF, prin care se elimina cheltuielile deductibile privind achiztiile de mijloace fixe la cabinetele medicale, incepand cu 01.01.2012.

[ link extern ]

B. Impozitul pe venit

Unificarea tratamentului fiscal aplicabil contribuabililor persoane fizice (V.A.I. – art. 48 alin. (4)) şi juridice în ceea ce priveşte deducerea cheltuielilor reprezentând investiţii în mijloace fixe, în cazul cabinetelor medicale, prin amortizare sau deducere integrală a acestora cf. art. 24 alin. (16) (01.01.2012).
Prevederile art. 48 alin. (4) lit. c indice 1) se aplică numai pentru mijloacele fixe achiziţionate începând cu 1 ianuarie 2012.

ART. VI - Începând cu data de 1 ianuarie 2012 se abrogă:
………….
Art. 9 alin. (1indice 1) din Ordonanţa Guvernului nr. 124/1998 privind
organizarea şi funcţionarea cabinetelor medicale, cu modificările
şi completările ulterioare.

[ link extern ]

Va multumesc mult pentru raspuns. Avansul a fost achitat in decembrie 2011, urmand ca diferenta de plata sa fie achitata pe parcursul anului 2012. Va rog mult sa ma lamuriti cum voi proceda in acest caz. Avansul este considerata cheltuiala in 2011 iar pentru diferenta platita in 2012 calculez amortizare?
In urma convorbirii avute la AF cu inspectorul responsabil cu inspectia PFA mi s-a confirmat faptul ca se poate opta in continuare pentru una din cele doua variante> amortizarea fiscala sau trecerea pe cheltuieli a sumelor achitate pentru achizitionarea mijlocului fix cu conditia ca acesta sa fie utilizat pentru perfectionarea cabinetului.
Atr.9 alin 1 spune>
(1) Veniturile realizate din activitatea cabinetului medical se impozitează potrivit dispoziţiilor legale privind impunerea veniturilor realizate din activitatea desfăşurată pe bază de liberă iniţiativă.
iar alin. 2/
(2) Cheltuielile efectuate pentru perfecţionare continuă, investiţii, dotări şi alte utilităţi necesare înfiinţării şi funcţionării cabinetelor medicale, organizate în forma prevăzută la art. 1 alin. (3) şi la art. 15 alin. (1), se scad din veniturile realizate.
din ceea ce am vazut mai sus, doar alin 1 s-a abrogat.
Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra referitoare la acest acpect
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inregistrez un mijloc fix achiz. prin fonduri fadr la un i.i. carmen_dum carmen_dum un m.f. achizitionat in august 2010 in valoare de 20000eur pentru care am primit fonduri FADR la achizitionare 12000eur. In noiembrie 2011 pentru acelasi ... (vezi toată discuția)
Deducere mijloc fix la un cmi la data achizitionarii sau la data punerii in functiune claudana claudana Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spune-ti daca, in cazul in care am achizitionat un aparat stomatologic in valoare de 8200 ron la un CMI la data de 14.10.2016 ... (vezi toată discuția)
Valoarea reziduala leasing financiar laviluca laviluca Buna ziua, Sunt o PFA si in ianuarie 2012 s-a terminat contractul de leasing financiar pentru un autoturism, contract care a inceput in anul 2007. Am primit ... (vezi toată discuția)