avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie cu acordul partilor

Buna ziua va rog frumos sa imi spuneti dak imi dau demisia cu acordul peritlor angajatorul este obligat sa imi dea garantia inapoi si salariul din luna respectiva?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:44, 16 Octombrie 2011
1. Noitiunea de ”demisie cu acordul partilor” nu exista reglementata in Codul Muncii.

2. Fie solicitati incetarea raportului de munca prin demisie- art.81 C.mun., fie cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.

3. Potrivit legislatiei in materie, garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime. Unitatea este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre unitatea bancara in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.

4. Angajatorul este obligat la incetarea raportului de munca sa va achite drepturile salariale aferente perioadei lucrate pana la data incetarii c.i.m. ... plata se poate face fie la data incetarii c.i.m., fie la data stabilita prin c.i.m. pentru plata salariilor.
angajatorul ma tot ameninta dak plec fara preaviz nu mai imi da nici bani nici garantia si nici bonurile de masa ...e legal ce vor sa faca?
1. Nu e legal cum procedeaza angajatorul.
2. Indiferent cum inceteaza CIM angajatorul trebuie sa va acjite toate drepturile banesti pentru perioada lucrata si sa va restituie garantia retinuta.
jennys a scris:

angajatorul ma tot ameninta dak plec fara preaviz nu mai imi da nici bani nici garantia si nici bonurile de masa ...e legal ce vor sa faca?

In cazul in care nu va plateste drepturile salariale si garantia , puteti sesiza ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta impotriva angajatorului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am stat în preaviz legal 1aug 31 august 2018. ARCTIC ARCTIC În cat timp se dau drepturile bănești și garanțiile reținute 8 ani? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Codul munci Nirata 75 Nirata 75 Bună ziua. Am făcut cerere de demisie iar pe data de 16 mai, este ultima zi! As dori sa va întreb dacă este normal sa mi se dea lichidarea pe 16 ... (vezi toată discuția)
Termen legal pentru plata concediul, garantiei si ultimului salariu elena2506 elena2506 as dori sa stiu care e termenul legal pentru plata ultimului salariu, a garantie si a concediului de odihna neefectuat in cazul demisie. contractul meu a ... (vezi toată discuția)