Bună ziua. Am făcut cerere de demisie iar pe data de 16 mai, este ultima zi! As dori sa va întreb dacă este normal sa mi se dea lichidarea pe 16 iunie?mentionez ca data la care se dau salariile sunt 1-respectiv 16 ale. Luni. Eu urmând să-mi iau salariul pe 2 05. 2018! Și tot legat de bani, care este data limita la care ar trebui sa mi se restituie garanția? Va mulțumesc.
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.
In speta, pentru zilele lucrate in luna mai plata trebuie sa se faca in luna iunie, inclusiv compensarea in bani a CO neefectuat.
2. Potrivit legii, garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime.
Agenţii economici, autorităţile sau instituţiile publice sunt obligaţi, în aceste cazuri, să elibereze gestionarului, în termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare împreună cu o comunicare către Casa de Economii şi Consemnaţiuni în care să se arate că titularul are dreptul să ridice garanţia.