avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... probleme mari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

probleme mari

Buna ziua. Va prezint un caz foarte grav si cam fara rezolvare.
Sora mamei mele are un fiu de 19 ani care are mari probleme de comportament.
Acest tanar care nu vrea sa munceasca nimic, nu a mai mers la scoala, fumeaza bea, fura, are prieteni niste oameni cu caracter indoielnic, isi ameninta familia cu bataia sau chiar cu moartea, lipseste uneori de acasa zile sau chiar saptamani, dupa care se reintoarce, murdar, flamand, cu haine rupte, se certa cu cei din familia lui si mai mai ales cu mama lui careia ii tot promite ca o sa o omoare el cu prietenii lui care sunt sus pusi.
Inca de mic copil s-a incercat corectarea comportamentului lui cu vorba buna, cu recompensa, cu pedeapsa cu bataia, la medici la psiholog, la preoti, dar totul in zadar, odata cu trecerea timpului faptele lui s-au agravat.
Fura din propria casa tot ce vrea, lucruri de valoare mancare, haine , scule, saraca mea matusa si daca isi lasa o pereche de sosete imediat dispar. Pana la varsta de 18 ani acest tanat a fost in atentia politiei de nenumarate ori, parintii lui au platit bani grei la cei pe care i-a pagubit, dar dupa ce a implinit 18 ani, nu a mai fost prins furand, desi el cu asta se ocupa de fapt. Mama lui i-a pus in vedere sa plece de la casa ei, dar el refuza spunand ca si el are drepturi acolo. casa de fapt este pe numele bunicii noastre.
Sanatatea matusii mele este in pericol, de fapt ii este in pericol si viata,pe de alta parte o doare sufletul de copilul ei.
Ce se poate face in cazul acesta, adica cum l-am putea indeparta pe acest individ de casa aceea? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:51, 16 Octombrie 2011
Bunica poate imputernici un avocat sa demarati in instanta un proces de evacuare.
Bunica/ mama pot depune si plangeri penale pt furt si amenintare ( daca se mai intampla )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta prezidentiala pentru interzicire de a mai intra in locuinta Marynosh Marynosh Buna ziua, Parintii mei sunt in divort.. intr-un divort destul de urat as putea spune.. Tatal meu este foarte violent.. este consumator de bauturi ... (vezi toată discuția)
Custodie in caz de divort Mirela092 Mirela092 Buna ziua. Va voi spune pe scurt despre ce este vorba. Sunt cu sotul meu de 5ani si avem un baiat de 1an si 4luni. Eu locuiesc cu el in apartamentul bunicii ... (vezi toată discuția)
Un sfat, va rog-evacuare tolerat Beeba Beeba Buna ziua, am si eu o problema. Bunicii din partea mamei au un apartament, casa si teren la tara. In apartament au locuit inca de la inceput matusa mea(sora ... (vezi toată discuția)