Va rog sa-mi spuneti cum poate obtine custodia minorului ( minorul are 2 ani) tatal acestuia in cazul urmator:
- mama a amenintat verbal de mai multe ori minorul ca pleaca si-l lasa cu tatal
- a parasit caminul conjugal de 2 ori
- nu are nici un venit,nu a lucrat niciodata
- exista martori care pot confirma faptul ca nu are un comportament adecvat fata de copil
- ce proceduri trebuie efectuate pentru inceperea divortului si care sunt sansele pentru acordarea custodiei tatalui.
Va multumesc
depinde de ce conditii ii poate oferi mama copilului,din cele relatate de d-voastra slabe sanse ca tatal sa obtina incredintarea minorului,instanta va cere ancheta sociala la ambele domicilii,si al mamei si al tatalui,depinde locuinta comuna de acum cui ii va ramane,este proprietate comuna sau este luata de unul dintre soti dinainte de casatorie,conteaza foarte mult daca mama lucreaza,cati ani are copilul?deoarece daca are 10 ani i se va pune intrebari de catre un psiholog,unde va putea spune cu cine vrea sa ramana,este bine sa dati mai multe informatii daca vreti sa va ajute cineva.
Avand in vedere varsta minorului este foarte greu pentru tata.
Daca mama nu vine la proces are sanse el.
Sau daca vine si zice ca nu vrea copilul.
In rest...este greu de spus...si foarte mult de lucru...
minorul are 2 ani,mama nu a lucrat niciodata si nu lucreaza ,domiciliul apartine tatalui ,ea nu are conditii sa creasca copilul locuind mai multe persoane in aceeasi camera
Tatal are sanse sa obtina locuinta minorului la el, insa exercitarea autoritatii parintesti singur... nu stiu.
Ar fi indicat sa contacteze un avocat, sa-i povesteasca toata situatia; cine stie, poate partile se pot intelege, poate ca mai suhnt si alte aspecte de luat in calcul...
Custodie tata
mirellac
Buna ziua! Fratele meu tocmai a inceput lupta pentru custodia fetitei lui. Situatia este urmatoarea:
Locuia impreuna cu concubina,cu fetita lor in varsta de ... (vezi toată discuția)