avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Model contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Model contract

Buna ziua
Ma poate ajuta cineva cu un model de contract de novatie pentru inlocuirea si stingerea unei obligatii initiale cu una noua.

Mentionez ca nu doresc pentru schimbarea debitorului sau creditorului.

Multumesc celor ce m-ar putea sprijini in acest sens..
Cel mai recent răspuns: JuristAmator , utilizator 10:32, 21 Mai 2021
insasi novatia inseamna conventie prin care partile unui raport juridic obligational sting o obligatie existenta, inlocuind-o cu o noua obligatie. Specific novatiei este faptul ca, chiar daca raportul juridic obligational se stinge, aceasta nu inseamna incetarea efectelor sale, ci numai transformarea lui intr-un alt raport juridic obligational. Obligatia veche este inlocuita cu o noua obligatie. Efectele obligatiei initiale se transforma, se convertesc in efectele obligatiei care se naste prin novatie.In concluzie pastrati partile din contract si schimbati obligatia adica precizari cu ce este inlocuita cea veche, atat
Ati găsit? Dacă da, ma puteți ajuta și pe mine cu modelul? Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta sau novatie cu schimbare de creditor smeagull smeagull Buna seara, Dintre cesiunea de creanta si novatie, ce credeti ca ar fi mai potrivit (=apropiat de starea de fapt) in speta de mai jos: Intre A1 si B ... (vezi toată discuția)
Novatie vasioanaro vasioanaro Se poate printr-un contract de novatie ca debitorul, persoana juridica, sa fie inlocuit de un debitor, persoana fizica? (vezi toată discuția)
Novatia SOLTAN SOLTAN VA ROG SA-MI DETALIATI CE ESTE NOVATIA , CUM ISI POATE EA PRODUCE EFECTE, IN CAZUL UNUI CREDIT IPOTECAR, CE AR TREBUII SA FAC.CA SA POT CEDA RATA CREDITULUI ... (vezi toată discuția)