avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort rapid cu doi copiii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort rapid cu doi copiii minori

vreau sa divortez de sotul meu cat mai repede posibil nu mai stam impreuna de aprope doi ani neam casatorit in 2007, a stiut doar sami faca doi copiii iam lasat tot timpul la parinti mei ca ai lui nu a vrut niciodata sai vada pentruca amadoi am plecat in italia sa muncim mai mult eu el acasa pe spinarea me si mai bine ma umplea de bataie in fiecare zi, cum fac sa divortez cat mai repede si copiii sa ramana cu mine ca ori cum nu ia pasat niciodata de copiii nu ia intretinut nici nu ia vazut de 2 ani chiar daca io lam rugat sa se duca sai vada daca bani pentru copiii nu are, nu vreau pensie de la el nu vreu nimic doar sa divortez linistita si copiii la mine cum a fost mereu. astept un raspuns urgent multumes ramona
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:06, 17 Octombrie 2011
Daca sotul este de acord cu divortul puteti merge la un notar public unde sa incheiati divortul cu conditia de a stabili unde va fi domiciliul copiilor, cine si cum va contribui la cresterea copiilor si perioadele de vizita.

Daca nu va intelegeti cu sotul va trebui sa mergeti la judecatorie. Procesele acestea dureaza cel putin 3-4 termene daca partile nu se inteleg.

Ma frapat urmatorul citat:

"...a stiut doar sami faca doi copiii iam lasat tot timpul la parinti mei..."


Copii i-ati facut amandoi si aveti amandoi obligatii fata de respectivii copii.
dupa cum povestiti ca se desfasoara relatia dintre cei doi soti, mareminune sa va despartiti la notar.
Ar fi bine sa contactati un avocat si daca sunteti in Italia, sa ii faceti acestuia o procura speciala pentru ca el sa va poate ajuta la divort fara sa fiti dvs. prezenta la p[roces.
Prin faptul ca aveti copii minori , se desface casatoria prin instanta!

Consultati un avocat din zona!
Pai avem una bucata de lege noua care ne spune ca nu-i musai in instanta!

Oricum, si asa, tot trebuie sa consultati un avocat, apoi sa discutati cu domnul, poate va intelegeti cumva. Altfel, va dura mult, depinde unde sunt copiii acum, ca spuneti ca sa ramana cu dv. asa cum a fost mereu, insa inteleg ca ei au stat fara niciun parinte o buna perioada. De aceea e nevoie de clarificari unde sunt copiii, cati ani au etc.
Da,veti divorta la instanta.
In doua termene puteti divorta daca aveti avocat.

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala la copii cu domiciul in strainatate? Ventriloc Ventriloc Locuiesc in Anglia impreuna cu cei 2 copii minori. Sotul a parasit domiciuliul ( tot in Anglia locuieste) si vrea sa divortam in Romania. Se poate face la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fostul sot Emilia87 Emilia87 Buna ziua asi avea si eu intrebare am stat casatorita patru ani am doi copii am divorziat copii sant la fostu sot platesc 100 de euro pe luna lucrez in italia ... (vezi toată discuția)
Divort Gh1 Gh1 Buna ziua, Acum cateva zile am depus actele petru divort si am primit ca data pentru prima infatisare undeva spre sfarsitul anului. Daca printr-o minune eu ... (vezi toată discuția)