problema: o persoana este angajata cu cim ca asistent personal al unei persoane cu handicap. intra in concediu pentru crestere copil si la scurt timp persoana cu handicap decedeaza. ce se intampla cu cim-ul suspendat? inceteaza de drept la data decesului persoanei cu handicap sau dupa cei 2 ani de crestere copil?
multumesc!
Din cate stiu eu, asistentii personali au c.i.m. incheiat cu primaria.
Din bugetul primariei, capitolul bugetar "Asistenta sociala- asistenti personali" se platesc asistentii personali.
Dar nu stiu ce fel de asistent este acesta, cine ii este angajatorul.
CIM inceteaza de drept conform art.56 Codul Muncii - Legea 53/2003 in urmatoarele cazuri :
- la data decesului salariatului;
- la data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de punere sub interdictie a salariatului sau de declarare a mortii;
- la data comunicarii deciziei pentru limita de varsta, pensionare anticipata sau pensionare pentru invaliditate a salariatului;
- ca urmare a constatarii nulitatii absolute a contractului;
- ca urmare a admiterii cererii de reintegrare in functia ocupata de salariat a unei persoane nelegal concediate;
- ca urmare a condamnarii la executarea unei pedepse privative de libertate;
- de la data retragerii de catre autoritatile sau organismele competente a avizelor autorizatiilor sau atestarilor necesare ptr.exercitarea profesiei;
- ca urmare a interzicerii exercitarii unei profesii sau functii;
- la data expirarii termenului CIM incheiat pe durata determinata.
- retragerea acordului parintilor sau a reprezentantilor legali, in cazul salariatilor cu varsta intre 15- 16 ani.
In acest caz prezentat de dumneavoastra CIM nu poate inceta de drept, iar dupa ce tremina persoana concediul de crestere a copilului , primaria probabil ii va da in ingrijire o alta persoana.