avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract suspendat

problema: o persoana este angajata cu cim ca asistent personal al unei persoane cu handicap. intra in concediu pentru crestere copil si la scurt timp persoana cu handicap decedeaza. ce se intampla cu cim-ul suspendat? inceteaza de drept la data decesului persoanei cu handicap sau dupa cei 2 ani de crestere copil?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat Todorese Doina , Avocat 17:35, 18 Septembrie 2008
Asa stiam si eu, chiar daca este pe perioada det., daca la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, salariatul se afla deja in concediu medical, c.c.i, detasat, etc. cim nu poate inceta la data expirarii.
El va expira dupa incetarea motivului susp.
Atentie! CIM inceteaza de drept la data decesului salariatului asa cum spune Codul Muncii si nu la decesul angajatorului - in orice caz Codul Muncii nu precizeaza nimic referitor la incetarea CIM la decesul angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim angajat aflat in concediu crestere copil martapopescu martapopescu Buna ziua, Am urmatoarea speta: angajat (asistent personal) cu CIM pe per det pt inlocuirea unui alt angajat aflat in concediu crestere copil. Salariatul al ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil eu1983 eu1983 Buna ziua , Ce se intampla daca o angajata are contract pe perioada determinata , este in concediu de crestere copil cu durata de 2 ani si cim se termina cand ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj, dupa concediu ingrijire copil mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 Ma confrunt cu un fapt stupid... Primaria la care lucru acum, a angajat in anul 2007, o persoana, cu contract individual de munca pe perioada determinata. Cu ... (vezi toată discuția)