Sotul meu a achizitionat un apartament cu credit prin programul prima casa anul acesta. Eu nu am participat cu veniturile proprii la stabilirea acordarii creditului insa datorita faptului ca suntem casatoriti am fost trecuta in contract ca si codebitor, fiind obligata in solidar cu sotul meu la plata creditului. Urmeaza sa divortam iar apartamentul va ramane in proprietatea exclusiva a sotului meu. As dori sa-mi spuneti daca obligatia mea la plata creditului se stinge o data cu desfacerea casatoriei sau voi ramane in continuare obligata. Intreb acest lucru pentru ca exista posibilitatea in viitor sa doresc sa accesez personal un credit imobiliar in vederea achizitionarii unui apartament si doresc sa stiu daca voi putea face acest lucru fara sa se ia in considerare creditul avut anterior cu sotul meu, adica vreau sa fiu informata daca la calcularea valorii unui viitor credit se ia sau nu in considerare valoarea ratei creditului anterior.
Veti ramane codebitor, indiferent daca divortati sau nu. Pentru a scapa de treaba asta, mergeti impreuna la banca cand nu veti mai fi soti si obtineti acordul lor pt partaj si preluarea ratelor de catre sot. Apoi faceti partajul in instanta sau la notar
Impartire credite
drmon
buna ziua, in anul 2014 am facut o refinantare la toate creditele mele si ale sotului. pe aceasta refinantare eu sunt titular iar el e co--debitor. daca ... (vezi toată discuția)