avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca exista vreo cale prin care sa se recupereze suma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca exista vreo cale prin care sa se recupereze suma neachitata sau terenul respectiv pentru care cumparatorul a achitat numai 5,5% din pret

In Incheierea din 2008 a oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Brasav in Extrasul de Carte Funciara,se precizeaza, la
A. Partea I-a, Descrierea imobilului - arabil, Suprafata 15.000 mp,
B. Partea a II-a, Inscrisuri privitoare la proprietate- dl..X.., drept de proprietate conform sentintei , act.....,
C. Partea a III-a, Inscrisuri privitoare la sarcini - dl...Y..., drept de ipoteca legala pentru suma de 42.500 euro, reprezentand diferenta de pret neachitata, act 28162|2008.
Poate fi folosit in vreun fel dreptul de ipoteca asupra terenului pentru a recupera suma respectiva sau poate fi introdusa vreo actiune in instanta pentru a recupera terenul pentru care nu s-a platit pretul?
Cel mai recent răspuns: smarandoiuadrian , utilizator 16:05, 17 Octombrie 2011
daca diferenta de pret 42500 euro(in baza careia este notat un drept de ipoteca) este scadenta, n-a fost achitata, sau se refuza achitarea ei, se poate executa silit terenul respectiv, in limita acelei sume.
Care ar fi procedura pt executarea silita a terenului?
S-a incercat recuperarea sumei insa din diverse motive nu s-a reusit, cred ca a trecut termenul de 3 ani conf. vechiului Cod Civil, iar actualul proprietar refuza sa plateasca suma datorata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi folosit dreptul de ipoteca asupra unui teren pentru a recupera suma neachitata de catre cumparator?cumparatorul a achitat numai 5,5% din pret si refuza sa plateasca diferenta. smarandoiuadrian smarandoiuadrian In Incheierea din 2008 a oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Brasav in Extrasul de Carte Funciara,se precizeaza, la A. Partea I-a, Descrierea ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare teren, pret achitat integral, tranzactie esuata iacobcristian iacobcristian Buna ziua am si eu o speta destul de rara cred.... Am cumparat un teren cu 30.000 Euro dar am facut doar un act de promisiune de vanzare cumparare cu plata ... (vezi toată discuția)
Speta executare silita Antik Antik Anul trecut am vandut un teren si o casa cu termen de plata al restului de pret de 10 luni. Beneficiez de un drept de ipoteca legala pentru pretul neachitat ... (vezi toată discuția)