avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... terenuri fara succesiune ,dar folosite doar de 2 frati ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terenuri fara succesiune ,dar folosite doar de 2 frati din cei 5frati.

BUNA ZIUA, MAMA MEA ARE 4 FRATI, INAINTE DE REVOLUTIE DUPA DECESUL MAMEI LOR , TATAL FIIND DECEDAT CU MULT TIMP IN URMA, AU RENUNTAT LA CASA IN FAVOAREA UNUI FRATE PRIN SEMNATURA. IN ACEA CASA ERAU SI DOCUMENTELE CARE ARATAU CA AU FOST SI NISTE TERENURI INAINTE DE NATIONALIZARE, IN ALTE LOCURI DECAT CASA, DUPA REVOLUTIE DOAR FRATELE CARE LOCUIESTE IN CASA FOLOSESTE ACEL TEREN SI INCA O SORA, TOT DANSII S-AU FOLOSIT SI DE BENEFICIILE ACORDATE DUPA REVOLUTIE( CEREALE, BANI).INTRBAREA MEA ESTE UNDE SA MA INTERESEZ DE ACELE TERENURI DACA NU AM DOCUMENTE SI CARE SUNT PASII DE URMAT PENTRU CA MAMA MEA SA FOLOSEASCA BUCATICA DE TEREN CE I SE CUVINE? MENTIONEZ CA NU SE POATE DISCUTA CU CEI DOI FRATI FIIND RECALCITRANTI SI AM DORI SA EVITAM O DISCUTIE IN CONTRADICTORIU.
Cel mai recent răspuns: nonica , utilizator 14:29, 17 Octombrie 2011
Moştenitorul care a renunţat la moştenire, prin depunerea unei asemenea cereri la notarul de la locul deschiderii moştenirii nu poate, pe urmă, să accepte moştenirea.

Art. 1.121. Efectele renuntarii. (1) Succesibilul care renunta este considerat ca nu a fost niciodata mostenitor .
(2) Partea renuntatorului profita mostenitorilor pe care i-ar fi inlaturat de la mostenire sau celor a caror parte ar fi diminuat-o daca ar fi acceptat mostenirea .

Acceptarea sau renunţarea la moştenire poate fi atacată în instanţa de judecată.

Art. 1.123. Revocarea renuntarii. (1) In tot cursul termenului de optiune, renuntatorul poate revoca renuntarea, daca mostenirea nu a fost deja acceptata de alti succesibili care au vocatie la partea care i-ar reveni, dispozitiile art. 1.120 aplicandu-se in mod corespunzator.
(2) Revocarea renuntarii valoreaza acceptare, bunurile mostenirii fiind preluate in starea in care se gasesc si sub rezerva drepturilor dobandite de terti asupra acelor bunuri .

Art. 1.124. Termenul de prescriptie . Dreptul la actiunea in anularea acceptarii sau renuntarii se prescrie in termen de 6 luni, calculat in caz de violenta de la incetarea acesteia, iar in celelalte cazuri din momentul in care titularul dreptului la actiune a cunoscut cauza de nulitate relativa.

Sper ca v-am fost de ajutor!
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
IN 1986 CAND S-A RENUNTAT LA CASA IN FAVOAREA FRATELUI, NU EXISTAU ACELE TERENURI ACESTEA FIIND RETROCEDATE DUPA REVOLUTIE, NU STIU PRIN CE MODALITATE, MAMA MEA NU A STIUT DESPRE ACEASTA RETROCEDARE, A AFLAT INTAMPLATOR .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare mostenire Adi Lungu Adi Lungu Buna ziua. Solicit o mana de ajutor. Mama mea, in urma cu cca 40 de ani, a renuntat, in fata notarului, la partea de mostenire ce i s-ar fi cuvenit, in ... (vezi toată discuția)
Revocarea declaratiei de renuntare la mostenire lica1 lica1 Tatal meu a decedat in iunie2014.Cei 6 copii dorim sa lasam mostenirea mamei dar am inteles caci nu e posibil.5 din frati au dat declaratie de renuntare la ... (vezi toată discuția)
Cum pot anula o declaratie de renunțare la moștenire făcută ... A.ioan A.ioan Cum pot anula o declaratie de renunțare la moștenire făcută cu o lună in urmă daca nu a inceput dezbaterea moșteniri? (vezi toată discuția)