avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte necesare in vedere solicitarii masei succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte necesare in vedere solicitarii masei succesorale

Rog info acte necesare in vedere solicitarii masei succesorale (deces intervenit in septembrie 2011).
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: miraro , utilizator 11:47, 18 Octombrie 2011
Aveți nevoie de următoarele acte:

* certificatul de deces în original;

* acte de stare civilă ale moștenitorilor: certificat de naștere - pentru asemănare de nume, Carte de Identitate, Certificat de căsătorie - dacă a fost schimbat numele;

* acte de proprietate ale imobilelor aparținând defunctului, insoțite de certificate fiscale aferente;

* orice alte dovezi ale proprietății bunurilor defunctului - concesiuni, automobile, conturi bancare...;

* doi martori care sa-l fi cunoscut pe defunct

Este de competența notarului public de la locul ultimului domiciliu al defunctului.

Vei achita și anumite taxe pe care le va stabili notarul.

Cu stimă.
Multumesc frumos pt. ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune loc de veci in concesiune maka67 maka67 Buna ziua, Am o intrebare, este vorba despre un loc de veci care este luat in concesiune de la cimitir, titularul a decedat, iar dupa deschiderea ... (vezi toată discuția)
Acte pentru deschidere succesiune cosmin201333 cosmin201333 Am aflat in urma cu 2 zile de moartea surorii bunicii mele, care a survenit in decembrie 2013. In conditiile in care parintii si bunicii mei sunt decedati si ... (vezi toată discuția)