avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... comtetenta materiala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

comtetenta materiala

care este suma maxima) pentru care o instanta penala (judecatorie) este competenta sa judece in prima instanta??? multumesc...
Cel mai recent răspuns: Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator 11:52, 18 Octombrie 2011
Competența instanței penale nu este ghidată de prejudiciu, ci de infracțiunea săvârșită.
Este util, deci, să ne spuneți ce infracțiune judecă respectiva instanță.

Cu stimă.
ideea e urmatoarea: instanta de la judecatorie s-a pronuntat pe partea penala dar si civila cu toate ca prejudiciul era de peste 500.000 ron....o delapidare, nu ar trebui sa disjunga ...si daca o disjunge....fiind o actiune contra patrimoniului....influenteaza si partea penala?!?!? deci pe cale logica ar trebui sa se judece in prima instanta de tribunal.....corect?!?!
Nu este dupa logica....vedeti art. 27 alin. 2 C. pr. pen si veti constata ca printre infractiunile care se judeca in prima instanta de tribunal nu se mentioneaza si delapidarea in varianta agravata. Inselaciunea care a produs consecinte deosebit de grave ( adica o paguba de peste 200.000 lei) , da se judeca de tribunal in prima instanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire cu privire la competenta actoru_vlad actoru_vlad Intentionez sa formulez o plangere penala pentru inselaciune. prejudiciul ce mi-a fost cauzat este extrem de mare -16 miliarde de lei vechi. Cine este ... (vezi toată discuția)
Spalarea banilor lungu ilie lungu ilie Buna seara! Conform art.27 pct.1 lit.d) C.proc.pen tribunalul judeca in prima instanta infractiunea de spalarea banilor In acesst caz plangerea penala ... (vezi toată discuția)
Cine dipune cercetarea parchetul de pe langa judecatorie sau de pe langa tribunal serban.mirela74 serban.mirela74 Un fost administrator de asociatie este cerecetat de parchetul de pa langa Tribunal si nu de cel de pe langa Judecatorie.DE CE? (vezi toată discuția)