In Codul de procedura penala sunt stabilite competentele instantelor in functie de fapta/infractiune ,de calitatea celui care a savarsit-o,de locul savarsirii faptei,etc.
Cred ca ar fi mai bine sa detaliati situatia pentru a primi informatiile pe care doriti la obiect
Un administrator de asociatie este cercetat pentru art 288,291 si 215 cod penal .este reclamat ca a savarsit fapta in localitatea de domiciliu,adica un oras mare din tara. Parchetul de pe langa judecatorie a dispus efectuarea de cercetari,dar procurorul este de la Parchetul de pe langa tribunal.
@ jus80 - ar fi incident art 27 Cod Proc Pen doar daca inselaciunea ar fi avut consecinte deosebit de grave ( art 215 al 5 ) . Art 27 CPP reglementeaza in principiu competenta judecarii .
Pe de alta parte userul intreaba de parchet , nu de instanta .
In cazul inselaciunii deosebit de grave , art 215 al 5 , competent in cercetare este DNA .
Pe cand , ptr infractiunile enuntate , 288, 291 si 215 CP ( in alta forma decat cea de la al 5 ) , competenta in cercetare revine Parchetului de pe langa Judecatorie .
Daca P. de pe langa Judecatorie a dispus cercetarile , iar procurorul de caz este de la P de pe langa Tribunal , ma gandesc doar ca acesta a fost delegat de la P. de pe langa Tribunal la P. de pe langa Judecatorie .
Aceeasi pb!
manuel26
BUNA ZIUA!AM CAM ACEEASI PROBLEMA CA SI RAZVANDICU...VREAU SA INCEP UN PROCES PENAL PT FALS SI UZ DE FALS,FOSTUL ANGAJATOR SI MI A MODIFICAT UN INSCRIS CARE NU ... (vezi toată discuția)