avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cine dipune cercetarea Parchetul de pe langa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cine dipune cercetarea Parchetul de pe langa judecatorie sau de pe langa tribunal

Un fost administrator de asociatie este cerecetat de parchetul de pa langa Tribunal si nu de cel de pe langa Judecatorie.DE CE?
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 12:14, 28 Iunie 2010
Depinde si de natura infractiunii savarsite .
In Codul de procedura penala sunt stabilite competentele instantelor in functie de fapta/infractiune ,de calitatea celui care a savarsit-o,de locul savarsirii faptei,etc.
Cred ca ar fi mai bine sa detaliati situatia pentru a primi informatiile pe care doriti la obiect
Un administrator de asociatie este cercetat pentru art 288,291 si 215 cod penal .este reclamat ca a savarsit fapta in localitatea de domiciliu,adica un oras mare din tara. Parchetul de pe langa judecatorie a dispus efectuarea de cercetari,dar procurorul este de la Parchetul de pe langa tribunal.
sunt incidente dispozitiile art. 27 c.p.pen.
@ jus80 - ar fi incident art 27 Cod Proc Pen doar daca inselaciunea ar fi avut consecinte deosebit de grave ( art 215 al 5 ) . Art 27 CPP reglementeaza in principiu competenta judecarii .
Pe de alta parte userul intreaba de parchet , nu de instanta .
In cazul inselaciunii deosebit de grave , art 215 al 5 , competent in cercetare este DNA .
Pe cand , ptr infractiunile enuntate , 288, 291 si 215 CP ( in alta forma decat cea de la al 5 ) , competenta in cercetare revine Parchetului de pe langa Judecatorie .
Daca P. de pe langa Judecatorie a dispus cercetarile , iar procurorul de caz este de la P de pe langa Tribunal , ma gandesc doar ca acesta a fost delegat de la P. de pe langa Tribunal la P. de pe langa Judecatorie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui adresez plangerea penala? C_CRISTINA C_CRISTINA Cui adresez plangerea penala pentru emiterea unor cecuri fara acoperire? Politiei? Procurorului? Pot sa fac aceeasi plangere pentru 2 infractiuni? Atat pe ... (vezi toată discuția)
Lamurire cu privire la competenta actoru_vlad actoru_vlad Intentionez sa formulez o plangere penala pentru inselaciune. prejudiciul ce mi-a fost cauzat este extrem de mare -16 miliarde de lei vechi. Cine este ... (vezi toată discuția)
Aceeasi pb! manuel26 manuel26 BUNA ZIUA!AM CAM ACEEASI PROBLEMA CA SI RAZVANDICU...VREAU SA INCEP UN PROCES PENAL PT FALS SI UZ DE FALS,FOSTUL ANGAJATOR SI MI A MODIFICAT UN INSCRIS CARE NU ... (vezi toată discuția)