Intentionez sa formulez o plangere penala pentru inselaciune. prejudiciul ce mi-a fost cauzat este extrem de mare -16 miliarde de lei vechi. Cine este competent in acest caz: Parchetul de pe langa Judecatorie sau cel pe pe langa Tribunal?
Se tine cont de valoarea prejudiciului??
avand in vedere valoarea prejudiciului, fapta s eincadreaza la art 215 alin 5 cod penal-inselaciune care a avut consecinte deosebit de grave. Competent pentru a judeca aceasta infractiune este tribunalul conform art 27 alin 1 lit a)
exista vreun text de lege sau vreun barem care incadreaza acesta suma la art. 215 alin. 5?
cum ati stabilit ca aceasta suma reprezinta "consecinte deosebit de grave" si nu "paguba" prevazuta de art. 215 alin 1 si astfel competenta ar fi a judecatoriei?
art 146 Cod penal "Prin consecinţe deosebit de grave se înţelege o pagubă materială mai mare de 200.000 lei sau o perturbare deosebit de gravă a activităţii, cauzată unei autorităţi publice sau oricăreia dintre unităţile la care se referă art. 145, ori altei persoane juridice sau fizice."
avand in vedere ca paguba dumneavoastra este mai mare de 200 000 lei, fapta se incadreaza la art 215 (5) si competenta revine tribunalului.
Oricum, chiar daca introduceti plangerea la organul de urmarile penala sau la instanta gresita, acesta/aceasta este obligata sa transmita plangerea organului competent pe cale administrativa. Asadar, nu va respinge cererea pentru acest motiv. Vedeti art 222 alin 7 din codul de procedura penala
Delapidare
chyvu_paul
Buna ziua,
Numele meu este Paul, am 26 de ani si lucrez ca agent vanzarii pt o campanie multinationala, problema este ca am sustras suma de 23500 lei, iar ... (vezi toată discuția)