avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... concurs de infractiuni
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

concurs de infractiuni

in cazul unui concurs de infractiuni se cumuleaza prejudiciul produs prin cele doua infractiuni si in cazul in care sunt doua infractiuni, dar se refera ambele la aceeasi suma? adica o infractiune pentru o suma, a doua infractiune aceeasi suma, adica un singur prejudiciu adus unei singure pesoane vatamate, dar doua infractiuni cu consecinte deosebit de grave la fiecare dintre ele pentru aceeasi suma, care nu depaseste 200 000 lei?
Cel mai recent răspuns: magdalenapaun , utilizator 11:03, 2 August 2010
Sigur, se cumuleaza si prejudiciul...partea vatamata se constituie parte civila cerand repararea prejudiciului.Prejudiciul trebuie sa fie cert, dovedit.
sunteti sigura ca este vorba de un concurs de infractiuni si nu de o infractiune continuata?
procurorii au spus concurs de infractiuni, dar nu inteleg de ce au retinut consecinte deosebit de grave de vreme ce prejudiciul e unul singur, partea vatamata a suferit o singura data prejudiciul nu de doua ori, adica printr-una dintre infractiuni suma de 120 000 ar fi fost obtinuta si printr-o alta infractiune aceeasi suma ar fi fost folosita. de perturbarea grava a activitatii nu poate fi vorba. ca sa nu mai spun ca e vorba de complicitate la infractiuni, adica persoana in cauza nu a obtinut si nici nu a folosit ci doar e complice la .., dar i s-au retinut si consecinte deosebit de grave.
Prin ce infractiune a fost obtinuta si mai ales prin ce infractiune a fost folosita acea suma?
Cred ca userul trebuie sa aduca mai multe lamuriri si despre ce infractiuni este vorba.
Prin consecinte deosebit de grave se intelege o paguba materiala mai mare de 200.000 lei sau o perturbare deosebit de grava a activitatii, cauzata unei autoritati publice, insitutii publice, ori unei regii autonome. societati comerciale ori altei persoanei juridice sau fizice.
Deci, consecintele deosebit de grave nu reprezinta numai paguba materiala mai mare de 200.000 lei, iar daca sunt comise infractiuni de coruptie, problema acestor consecinte se pune altfel.
Succes!

Alte discuții în legătură

Lamurire cu privire la competenta actoru_vlad actoru_vlad Intentionez sa formulez o plangere penala pentru inselaciune. prejudiciul ce mi-a fost cauzat este extrem de mare -16 miliarde de lei vechi. Cine este ... (vezi toată discuția)
Consecinte deosebit de grave magdalenapaun magdalenapaun art.146 cod penal- prin consecinte deosebit de grave se intelege o paguba materiala mai mare de 200000 lei sau o perturbare deosebit de grava...\" daca a ... (vezi toată discuția)
Interceptari telefonice ContSters227642 ContSters227642 Sunt cercetat penal pentru furt (capace masina + antena). Acu cateva zile am fost chemat la politie sa ma intrebe daca am furat alte capace de la alta masina, ... (vezi toată discuția)