avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatia

Se poate retrage orice donatie, sau numai cea intre soti?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 14:00, 17 Octombrie 2011
Nu doar donatiile intre soti sunt revocabile, se pot revoca anumite donatii din cauze:
Art. 1.020. Cauzele de revocare. Donatia poate fi revocata pentru ingratitudine si pentru neexecutarea fara justificare a sarcinilor la care s-a obligat donatarul.
Atentie insa ca acestea nu opereaza de drept!

Pentru un raspuns mai ajutator, descrieti situatia la care va referiti.
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare donaţie bvlucretiu bvlucretiu Bună! Se poate revoca, anula un act de donaţie (de către donator) odată ce acesta a fost oficializat printr-un act notarial? Mai exact donatorul poate ... (vezi toată discuția)
Donatia poate fi revocata? cami22 cami22 Buna ziua! Am si eu o intrebare, tatal meu a murit acum cativa ani,iar in urma mortii lui am mostenit un teren,din care jumatate din el ii revenea surorii ... (vezi toată discuția)
Revocare donatie dupa decesul donatarului medeea2012 medeea2012 am donat cu scutire de raport o suprafata de teren unuia dintre fii. Acesta a decedat si doresc sa revoc aceasta donatie deoarece sotia si copii fiului meu ... (vezi toată discuția)