avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare donaţie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare donaţie

Bună!
Se poate revoca, anula un act de donaţie (de către donator) odată ce acesta a fost oficializat printr-un act notarial?
Mai exact donatorul poate anula, revoca o donaţie odată ce această donaţie a fost legalizată, fără acordul şi/sau fără voia donatarului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2015
bvlucretiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: bvlucretiu , utilizator 14:05, 2 Septembrie 2015
Donatia poate fi revocata numai in conditiile prevazute de art.1.020-1.029 Noul Cod Civil.
Art.1.020"Donatia poate fi revocata pentru ingratitudine si pentru neexecutarea fara justificare a sarcinilor la care s-a obligat donatarul."
Art.1.021"Revocarea pentru ingratitudine si pentru neindeplinirea sarcinilor nu opereaza de drept."
Ce se înţelege prin "nu operează de drept"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare donatie Daniel1956 Daniel1956 In 2009,pentru a termina amiabil un divort,am fost pus in situatia,in loc de partaj,care imi parea un gen de tiganie,sa primesc acceptul la divort in schimbul ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa imi recastig casa? ContSters107540 ContSters107540 Buna.Sunt Elena am 52 de ani si 2 copii.In urma cu 3 ani,avand probleme cu sotul meu de o viata intreaga(batai,certuri,amenintari cu moartea,amante)am intocmit ... (vezi toată discuția)
Donatia paulini_iolanda paulini_iolanda Se poate retrage orice donatie, sau numai cea intre soti? (vezi toată discuția)