avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Neplata drepturilor de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Neplata drepturilor de autor

Buna ziua. Am incheiat in anul 2009 un contract de editare pentru o carte care preciza ca plata dreptului de autor se face semetrial. In anul 2010 am primit o singura transa. Anul acesta nu mi s-a facut nici o plata iar cei de la editura nici macar nu imi raspund la telefon.Ce demersuri as putea face? Cat ar costa? Mentionez ca in contract este stipulat ca orice intarziere la plata aduce penalitati.
Cel mai recent răspuns: Adrian Brojboiu , Consultant proprietate industriala 19:17, 7 Noiembrie 2011
Buna ziua,

Aveti impresia ca trebuie sa va traga cineva de maneca sa va dea banii?
Faceti o somatie, in care sa invocati clauza/clauzele penalizatoare din contract, trimisa prin posta cu confirmare de primire.
In caz ca nu aveti nicio reactie, nu aveti decat calea cea dreapta a instantei din jurisdictia in care se afla editura.
Puteti sa cautati pentru documentare si in jurisprudenta Curtilor de Apel din tara sau din Bucuresti (pe site-urile acestora).

Problema este sa fiti sigur de clauzele contractuale.
Ceele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizare la rezilierea contractului cu o firma cablu+telefonie+internet MARLENUTA MARLENUTA Doresc sa stiu daca se plateste tva la o penalizare stipulata in contract, in cazul in care doresc renuntarea la contract mai devreme ( ex. in contract se ... (vezi toată discuția)
Am nevoie urgent de raspuns Ana123456ana Ana123456ana Buna ziua În urma cu 2 ani am deschis un card de cumparaturi la BT în valoare de 1500 lei . Ne-am plătit mereu ratele la timp pana acum un an cand soțul ... (vezi toată discuția)
Clauzele abuzive în contractele încheiate între profesioniști Cristina Paisa Cristina Paisa După ce problematica comisioanelor abuzive din contractele de credit încheiate de către persoanele fizice cu băncile, a ținut prima pagină a ... (vezi toată discuția)