avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce e de facut in cazul unei edituri care refuza sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce e de facut in cazul unei edituri care refuza sa plateasca?

Acum mai bine de un an am predat traducerea unei carti pentru Editura All, la data stabilita prin contract. Acesta prevedea plata in 2 transe: 50% in termen de o luna de la predare, si 50% in termen de o luna de la publicarea cartii.

Dupa foarte multe rugaminti, am vazut prima transa cu o intarziere de mai bine de 5 luni.

Cartea s-a publicat inainte de jumatatea lunii februarie, iar acum se incheie luna iunie si aceasta editura se face ca ploua.

Care sunt caile legale pe care le-as avea la dispozitie ca sa-mi recuperez acesti bani - si, evident, cu penalizarile de rigoare?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: LucianNiculescu , utilizator 17:32, 27 Iunie 2014
Modalitatea de actionare este promovarea unei actiuni in instanta sau apelarea la procedura medierii.

Aceste contracte (de drepturi de autor) nu intra sub jurisdictia muncii.
Multumesc. Si ce ar presupune, mai exact (ca procedura, costuri si timp) promovarea unei actiuni in instanta?
O astfel de actiune ,presupune:
- formularea unei cereri de chemare in judecata (dublu exemplar)
- plata unei taxe judiciare la valoarea pretentiilor solicitate
- suportarea unor cheltuieli de judecata,dupa caz, onorariu avocat, plata expertiza etc.
- o durata variabila de solutionare a litigiului , intrucat sunt instante care au un volum mare de lucru
Va multumesc foarte mult pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand un contract este nul? Blu37 Blu37 Daca una din parti nu-si indeplineste obligatiile, cand acel contract devine nul? La cat timp de la semnarea sa? Este nevoie de acordul scris al ambelor parti ... (vezi toată discuția)
Actiune recuperare plata lucrare reparatii unitate invatamant  Loredana Puscasu Loredana Puscasu In 2009, o firma de constructii a efectuat lucrai de reparatii la o scoala ce apartinea de unitatea noastra, noi fiind centru bugetar. Contractul este incheiat ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 290/2003 - vreau sa dau anrp in judecata tumy tumy Am o hotarire pe legea 290/2003. In martie 2012 trebuia sa primesc prima transa de 40% din despagubire. Nu am primit acesti bani si intentionam sa dau anrp in ... (vezi toată discuția)